2012.11.27.
10:45

Ismerjük meg egymást: Kata

565566_168264806652197_1061628783_n.jpgMa Katát ismerhetitek meg közülünk, aki Angliából követ bennünket!

Kata fél éve él külföldön. Költözése után egyből megérintette a ’’mini-ameirka’’ effekt szele, és elszörnyülködve szemlélte az elhízott, brit átlagembereket maga körül. Ekkor döntött úgy, hogy lassú léptekkel, de elindul az egészségesebb táplálkozás felé. Ennek részeként – ahogy ő mondja – szója- és mandulatejfüggővé vált (zene füleimnek), olajat nagyon ritkán, alig használ, cukor helyett pedig steviával édesít, húsok közül a csirkét és halakat részesíti előnyben, és azóta még a tofuval is megbarátkozott. A szupermarketekben természetesen az agyonfinomított és agyoncukrozott élelmiszereket pakolják szemmagasságba, ezért nem egyszerű megtalálni az egészséges alapanyagokat, de Kata mostanra már igazi rutinos vásárló lett.

Jellemzően sokaknál előfordul, hogy habár egy ilyen életmódváltás előtt nem, de azt követően megtetszik a konyha, és sokkal szívesebben fordulnak meg benne, mint korábban. Kata egy fél éve még max. a frigó miatt tért be ide, ma pedig már gyakorlott konyhatündér! Családja le van döbbenve, hogy nemrégiben még a főzésre is csak szökőévente adta a fejét, ma pedig már bánja, hogy egy olyan lakásba költözött be, ahol nincsen sütő! A régebben frizsiderlátogató lány legnagyobb bánata, hogy nem tud sütni valami finomat! Hát ez az igazi inspiráció!

Az ’’olajügyekkel’’ kapcsolatban pedig szintén nagy változások történnek Kata, lassan Michelin-csillagos konyhájában. Már 2 hónapja nem fogyott az olivaolajos üvegből. Azóta egy szuper turmixgéppel és food processorral (2 in 1) is meglepte magát, hogy kedvére ’’pacsmagolhasson’’ mindenféle vitaminbomba turmixokat, szendvicskrémeket stb. Napi egy szuper turmixszal a táskájában indul el a munkába, amelyet délutáni uzsira fogyaszt el. Katát azért is vonzza most jobban a konyha, mert a számára "rizikós" pillanatok kimaradnak a főzésből, mint például a rántás vagy olajon való párolás. A stressz faktorok kiiktatása után új kapcsolat fejlődött ki a konyha és gazdája között!

SŐT! Még Kata párja is egyre rutinosabb. A vadonatúj turmixgépet már ő is kezelésbe vette és smoothie-kat készít vele újfent. Habár természetesen nem minden kísérletezés arat sikereket a férfiak körében, de a babkrém például kifejezetten ízlik neki. Ezen felül pedig még Kata egész családja is kezd hozzászokni a reformista életmódhoz, amelyben egy kedves, egészségtudatos unokatesónak is nagy szerepe van.

Katával azt is megbeszéltük, hogy nincsen szükség fehérjeporok használatára a turmixokban. Enélkül is bőven kielégíti a napi fehérjeszükségletét. Mindenben, amit csak eszünk, van fehérje, ezek pedig a nap folyamán összeadódnak. A bab- és lencsefélék illetve gabonák bőségesen tartalmaznak proteint, a tofu nagyon gazdag benne, a quinoa pedig teljes értékű, komplett fehérje, amely minden aminosavat tartalmaz egyben. A zöld levelesek kalóriára jutó fehérjeértéke pedig magasabb a húsoknál is. Szóval nincsen szükség izolált porokra, csak változatos étkezésre.

Kata már olyan kreatív a konyhában, hogy a kesupesztós-spenótos-paradicsomos tészta receptet is kedvére variálja, és talán még egy saját Vapianot is nyit majd egyszer! Milyen jó is lenne!

Katáék alig várják a karácsonyt. Az idei lesz az első a családtól távol, csak kettesben a barátjával, szóval ők fogják a menüt prezentálni. Izgalmas, romantikus, konyhatündérkedős Holiday lesz, melyhez segítségül feltétlen fogunk küldeni pár desszert ötletet is, amelyeket sütő nélkül, az új turmixgépben össze lehet varázsolni.

Imádtam olvasni Kata levelét is, mint ahogy mindenkiét. Azóta egyébként a fél életünket is megbeszéltük egymással, és rengeteg a hasonlóság. Adjon inspirációt nektek Kata története is. A hűtőnyitogató lányból konyhatündér vált egy olyan országban, ahol a legegyszerűbb lenne az egészet félvállról venni, és csak beszívni a még a levegőből is csöpögő cukrot. De nem ez van! Hanem sütő nélkül is desszert van, turmixolás és főzés van, ’’pasimmal is megszerettetem’’ kísérletezgetés van, és közös, romantikus, együttfőzős, egészséges karácsonyozás van! Hát ezt így kell csinálni!

Szólj hozzá!

Címkék: titkok

A bejegyzés trackback címe:

https://eddmagad.blog.hu/api/trackback/id/tr534927880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása