2012.10.05.
10:06

Spaghetti Bolognese

DSC_0135.JPGBolognai hús nélkül? Lehet! Vagy tényleg egyszerűen hús nélkül, vagy a darált hús alternatívájaként használhatsz kezeddel összetördelt natúr vagy akár füstölt tofut. Én leggyakrabban így szoktam, de ha olyan helyen vagyok, ahol nem kapok tofut, az sem tart vissza, hiszen az igazi Bolognai ízét nem a hús és főleg nem a tofu adja meg, hanem a sok zöldség és fűszerek.

Ennek az ételnek a lelke tehát a vöröshagyma, a répa, a zeller, a fehérrépa, a fokhagyma és a paradicsom…na és az oregánó illetve a bazsalikom.

Ezek akkor fogják kiadni igazi ízüket, ha nagyon apró darabokra felkockázod őket és hosszasan, lassan főzöd. Mivel én ezt manuálisan szoktam megtenni és egyelőre nincsen rá semmilyen konyhai alkalmatosságom, így egyszerre inkább sokat szoktam készíteni belőle, és lefagyasztom kis dobozokban. Később csak előveszek egyet és frissen kifőzök hozzá egy adag tésztát.

 

Spaghetti Bolognese

1 nagy fej vöröshagyma

3 nagy répa

1 zeller (kisebb)

2 fehérrépa

2 doboz passzírozott paradicsom (500 grammosak)

Só, bors, chili,

Oregánó, bazsalikom (friss vagy szárított)

Pici vörös balzsamecet (opcionális)

1 tömb tofu (opcionális)

Pár darab félbevágott koktélparadicsom (opcionális)

 

Spagetti (teljes őrlésű ALnatura DM-ből vagy normál durum, pl. Barilla)

Mandula ’’parmezán’’ (opcionális)

 

Lépések:

1. A hagymát dinszteld meg (én vízen szoktam, nem használok olajat). Majd add hozzá a nagyon apróra felkockázott zöldségeket, sózd meg, egy pici vizet önts alá ás fedő alatt párold egy 15-20 percet.

2. Majd add hozzá a passzírozott paradicsomlevet. Sózd még, ha szükséges, borsozd meg és adj hozzá chilit vagy cayenne borsot, ha szereted az erőset. Fedő alatt alacsony fokozaton főzd jó sokáig, addig, amíg a zöldségek teljesen megpuhultak.

3. A végén add hozzá a kezeddel, darált hús-szerűre összemorzsolt tofut (ha használsz), a bazsalikomot, oregánót és 1-2 evőkanál balzsamecetet illetve a félbevágott koktélparadicsomokat (opcionális). Hagyd főni még egy 5-10 percre és készen van.

4. Tálald spagettivel, friss bazsalikommal ás mandula ’’parmezánnal’’ esetleg, és fagyaszd le a maradékot!

Szólj hozzá!

Címkék: receptek főétel

A bejegyzés trackback címe:

https://eddmagad.blog.hu/api/trackback/id/tr724821261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása