2012.10.02.
13:57

Mandula ’’parmezán’’

DSC_0165.JPGEz az én ’’parmezán sajtom’’. Fele mandulából, fele nemes élesztőpehelyből készült nagyon ’’sajtos’’, apróra őrölt keverék, csak úgy, mint a reszelt parmezán, amivel sok-sok kedvenc ételünket megkoronázzuk. Viszont ebben nincsen koleszterin, tömérdek telített zsír és függőséget okozó kazein (tejfehérje), hanem hasznos zsírsavakat tartalmazó mandula és nemes élesztőpehely van benne tele fehérjével, rosttal, mindenféle B-vitaminnal, folsavval, foszforral, magnéziummal és cinkkel.

Heti egyszer elkészítek egy adaggal és befőttes üvegben tárolom a hűtőszekrényben. Ha olaszos ételeket, tésztát, pizzát csinálok vacsorára, már csak előveszem, és a végén meghintem mandula ’’parmezánnal’’. Számomra tökéletes alternatíva sajt helyett, isteni finom és nagyon egészséges!

 

Mandula ’’parmezán’’

½ pohár mandula (héj nélküli)

½ pohár nemes élesztőpehely (bioboltokból, lásd Note)

DSC_0160.JPG

Note: Velem is elő szokott fordulni, hogy olyan helyen vagyok, ahol nem kapok élesztőpelyhet. Ekkor csak a mandulát önmagában összedarálom (nem krémmé, csak morzsássá), fokhagymagranulátummal és pár csepp citromlével ízesítem, és így használom ’’parmezánként’’.

 

Lépések:

1. Turmixgépben őröld meg a mandulát és az élesztőpelyhet. Morzsás állagot kell elérni, ne turmixold túl.

2. Fedeles dobozkában vagy befőttes üvegben tárold a hűtőben akár egy hétig.

Szólj hozzá!

Címkék: receptek

A bejegyzés trackback címe:

https://eddmagad.blog.hu/api/trackback/id/tr44815681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása