2013.05.15.
15:23

Indiai Vörös Lencse

947025_568211156543138_669887151_n.jpgImádom az indiai konyhát és fűszereket!

 

2-3 adag:

1 hagyma

6 fokhagyma gerezd

1 pohár vörös lencse

1 pohár víz v. zöldségleves alaplé

2 pohár passzíozott paradicsom

2 tk őrölt koriander

2 tk őrölt kömény

1 tk őrölt gyömbér

1 tk füstölt vagy piros paprika

3 ek mustár (Alnatura, DM-ben kapható)

2 ek garam masala fűszer


Lépések:

1. Vízen vagy zöldségleves alaplén párold meg a felaprózott hagymát és fokhagymát.

2. Add hozzá a megmosott lencsét és öntsd fel a paradicsomszósszal és vízzel. Sózd meg és add hozzá a fűszereket is.

3. Forrald össze, majd fedő alatt alacsony fokozaton főzd készre. Ha szükséges, adj még hozzá vizet vagy zöldségleves alaplét.

4. A végen keverd hozzá a mustárt és készen is vagy!

Tálald barnarizzsel, salátával vagy zöldségekkel!

Szólj hozzá!

Címkék: receptek vacsora főétel

A bejegyzés trackback címe:

https://eddmagad.blog.hu/api/trackback/id/tr65301731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása