Imádom az indiai konyhát és fűszereket!
2-3 adag:
1 hagyma
6 fokhagyma gerezd
1 pohár vörös lencse
1 pohár víz v. zöldségleves alaplé
2 pohár passzíozott paradicsom
2 tk őrölt koriander
2 tk őrölt kömény
1 tk őrölt gyömbér
1 tk füstölt vagy piros paprika
3 ek mustár (Alnatura, DM-ben kapható)
2 ek garam masala fűszer
Só
Lépések:
1. Vízen vagy zöldségleves alaplén párold meg a felaprózott hagymát és fokhagymát.
2. Add hozzá a megmosott lencsét és öntsd fel a paradicsomszósszal és vízzel. Sózd meg és add hozzá a fűszereket is.
3. Forrald össze, majd fedő alatt alacsony fokozaton főzd készre. Ha szükséges, adj még hozzá vizet vagy zöldségleves alaplét.
4. A végen keverd hozzá a mustárt és készen is vagy!
Tálald barnarizzsel, salátával vagy zöldségekkel!