2013.05.29.
11:02

Vörös Lencse Curry

960081_571439446220309_1231138190_n_1.jpgItt egy éhség által inspirált ad-hoc recept. Isteni lett! (Tudom, mindig ezt mondom...:P)

Kb. 4 adag

1 hagyma

5 gerezd fokhagyma

2 nagy sárgarépa

3-4 burgonya

2 zellerszár

1 konzerv csicseriborsó (vagy kb. 1/2-2/3 pohár száraz megfőzve)

1 pohár vörös lencse

Víz vagy zöldségleves alaplé

1 pohár kókusztej

1/2 tk őrölt kömény

1/2 tk őrölt koriander

1/2 tk kurkuma

1 tk garam masala

1/2 tk gyömbér

1 tk piros paprika


Lépések:

1. Párold meg vízen vagy zöldségleves alaplén a felaprózott hagymát és fokhagymát.

2. Add hozzá a felkarikázott répát és zellerszárat. Öntsd fel kb. 3 pohár vízzel vagy zöldséglevessel. Sózd meg. Fedő alatt párold közepes fokozaton.

3. 10 perc múlva add hozzá a felkockázott burgonyát és a lencsét!

4. Öntsd fel kókusztejjel és add hozza a fűszereket is! Főzd az egészet készre. Sózd, borsozd és adj hozzá még több folyadékot, ha szükséges.

5. A legvégén mehet bele a konzerv vagy előre megfőzött csicseriborsó is.

Egyszerű, de pikáns egytálétel! Isten áldja az indiai konyhát! :)

Szólj hozzá!

Címkék: receptek vacsora főétel

A bejegyzés trackback címe:

https://eddmagad.blog.hu/api/trackback/id/tr855331920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása