Kb. 25 cm/10 inch pite formára:
350-400 gramm tofu
1/4 pohár nemes élesztőpehely
1/4 pohár kukoricakemenyítő
1-2 ek szójaszósz (lehet sózni is helyette)
2 ek mustár (Alnatura, DM-ben kapható
2 ek sűrített paradicsom
1 tk fokhagyma granulátum
1 tk vöröshagyma granulátum
1/2 tk kurkuma
Pár csipet szerecsendió
1 ek fehérborecet (almaecet esetleg)
1 csokor zöld spárga
Zöld fűszer (kedvenced)
Lépések:
1. A spárgát most meg, vágd le az alsó végeket (ne dobd ki, jó lesz zöldségleves alapléhez), tegyél félre 6-8 egész szálat, a többit pedig karikázd fel kb. fél cm-es darabokra.
2. Egy turmixgépben turmixold össze a hozzávalókat (a spárga és a zöldfűszer kivételével). Önts hozza kb. 1/2 pohár vizet vagy annyit, amennyivel megy a turmixolás és teljesen homogén krémet kapsz.
3. Keverd a szószhoz a felkarikázott spárgát és a zöldfűszert, öntsd bele kerek pite formába és díszítsd egész szálakkal, ahogyan a képen van.
4. Süsd 180 fokon 30-40 percig!
Én metélőhagymát használtam, de most valahogy a kapor jutott eszembe! Legközelebb úgy csinálom! Isteni lett! Articsóka is nagyon passzolna bele spárga helyett, de megcsinálhatod zöld babbal is! :)