2013.05.01.
22:57

Zöld Spárga Lepény

248098_562788643752056_596968053_n.jpgKb. 25 cm/10 inch pite formára:

350-400 gramm tofu

1/4 pohár nemes élesztőpehely

1/4 pohár kukoricakemenyítő

1-2 ek szójaszósz (lehet sózni is helyette)

2 ek mustár (Alnatura, DM-ben kapható

2 ek sűrített paradicsom

1 tk fokhagyma granulátum

1 tk vöröshagyma granulátum

1/2 tk kurkuma

Pár csipet szerecsendió 

1 ek fehérborecet (almaecet esetleg)

1 csokor zöld spárga

Zöld fűszer (kedvenced)

Lépések:

1. A spárgát most meg, vágd le az alsó végeket (ne dobd ki, jó lesz zöldségleves alapléhez), tegyél félre 6-8 egész szálat, a többit pedig karikázd fel kb. fél cm-es darabokra.

2. Egy turmixgépben turmixold össze a hozzávalókat (a spárga és a zöldfűszer kivételével). Önts hozza kb. 1/2 pohár vizet vagy annyit, amennyivel megy a turmixolás és teljesen homogén krémet kapsz.

3. Keverd a szószhoz a felkarikázott spárgát és a zöldfűszert, öntsd bele kerek pite formába és díszítsd egész szálakkal, ahogyan a képen van.

4. Süsd 180 fokon 30-40 percig!

Én metélőhagymát használtam, de most valahogy a kapor jutott eszembe! Legközelebb úgy csinálom! Isteni lett! Articsóka is nagyon passzolna bele spárga helyett, de megcsinálhatod zöld babbal is! :)

Szólj hozzá!

Címkék: receptek vacsora főétel előétel

A bejegyzés trackback címe:

https://eddmagad.blog.hu/api/trackback/id/tr815260605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása