2013.05.07.
12:53

Áfonya Kenyér

190485_564659540231633_1563031902_n.jpgHétfő reggeli túléléshez mi más, mint egy vasárnap összedobott gyümölcsös süti teljes, finomítatlan összetevőkkel.


1 és 3/4 pohár teljes tönkölyliszt (vagy búza)

1/4 pohár kukoricaliszt

1 tk sütőpor

1 tk szodabikarbóna

1 tk fahéj

1/2 tk gyömbér

Vanília

1/4 tk só

1/2 pohár almaszószt vagy villával összetört banán

1/2 pohár kókuszcukor vagy 3/4 pohár nyírfacukor

1 pohár növényi tej

1 ek almaecet vagy citromlé

1 pohár fagyasztott áfonya vagy meggy

Lépések:

1. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, "cukrot", sót és fűszereket keverd össze.

2. A tejhez add hozzá az almaecetet vagy citromlevet és keverd össze. (Ez "összekapja" a növényi tejet és ez lesz a kefired.)

3. Add hozza az almaszószt és a kefirt a lisztes keverékhez és kanállal keverd össze, de ne keverd túl!

4. A legvégén a fagyasztott gyümölcsöt teljesen fagyasztott állapotában add a tésztához és 1-2 mozdulattal keverd bele! Ne többel, mert beszínezi az egészet!

5. Szilikonos vagy sütőpapírtal kibélelet kenyér formában süsd 180 fokon kb. 30 percig vagy amíg fogpiszkaló tisztán kijön a közepéből!

Tartsd a hűtőben! Hidegen nagyon szépen lehet szeletelni!

Friss gyümölcsökkel, natúr növényi joghurttal, mandulavajjal, kávéval, teával isteni!

Szólj hozzá!

Címkék: reggeli receptek édesség

A bejegyzés trackback címe:

https://eddmagad.blog.hu/api/trackback/id/tr385286316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása