2013.04.28.
19:18

Ananász Curry

photo-7.jpgAnanász Curry a héten már másodjára. :). Péntek lévén muszáj voltam mellé egy kis basmati rizst is prezentálni ;), de ez nagyon elhagyható, főleg, hogy burgonyát is tettem a curry-be.
Minden hűhó nélkül így csináltam én:

2 adag:

1 lilahagyma

3 burgonya

1 nagy piros pritaminpaprika

4 gerezd fokhagyma

1 ananász befőtt (Alnatura cukormentes, DM-ben kapható) vagy 1 pohár felkockázott friss ananász és 1/2 pohár 100%-os ananászlé

1 pohár kókusztej (kisebb konzerv)

1/2 tk gyömbér

1 tk curry

1/2 tk cayenne bors

Pici szójaszósz

Metélőhagyma (friss vagy szárított)

 

Lépések:

1. A lilahagymát hosszúkás cikkekre szeleteld fel. A fokhagymát aprítsd fel. Tedd fel őket a felkockázott burgonyával kicsi vízzel vagy zöldségleves alaplével fedő alatt párolni. Sózd meg picit.

2. Mikor már majdnem puha a krumpli, add hozzá a csíkokra vágott paprikát és párold tovább, de a paprika maradjon roppanós.

3. Végül add hozza a kókusztejet, az ananászt a levével, a fűszereket. Forgasd össze és készen is vagy!

4. Díszítsd metélőhagymával!

 

Tarkíthatod bármilyen kéznél levő zöldséggel, mint zöldbab, cukkini, padlizsán, répa stb.

Szólj hozzá!

Címkék: receptek vacsora főétel

A bejegyzés trackback címe:

https://eddmagad.blog.hu/api/trackback/id/tr745251420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása