Ananász Curry a héten már másodjára. :). Péntek lévén muszáj voltam mellé egy kis basmati rizst is prezentálni ;), de ez nagyon elhagyható, főleg, hogy burgonyát is tettem a curry-be.
Minden hűhó nélkül így csináltam én:
2 adag:
1 lilahagyma
3 burgonya
1 nagy piros pritaminpaprika
4 gerezd fokhagyma
1 ananász befőtt (Alnatura cukormentes, DM-ben kapható) vagy 1 pohár felkockázott friss ananász és 1/2 pohár 100%-os ananászlé
1 pohár kókusztej (kisebb konzerv)
1/2 tk gyömbér
1 tk curry
1/2 tk cayenne bors
Pici szójaszósz
Metélőhagyma (friss vagy szárított)
Lépések:
1. A lilahagymát hosszúkás cikkekre szeleteld fel. A fokhagymát aprítsd fel. Tedd fel őket a felkockázott burgonyával kicsi vízzel vagy zöldségleves alaplével fedő alatt párolni. Sózd meg picit.
2. Mikor már majdnem puha a krumpli, add hozzá a csíkokra vágott paprikát és párold tovább, de a paprika maradjon roppanós.
3. Végül add hozza a kókusztejet, az ananászt a levével, a fűszereket. Forgasd össze és készen is vagy!
4. Díszítsd metélőhagymával!
Tarkíthatod bármilyen kéznél levő zöldséggel, mint zöldbab, cukkini, padlizsán, répa stb.