2013.01.07.
09:13

Fűszeres Téli Teák

tumblr_md9d7ylGNM1qk7jg1o1_500_2.jpgA csodaszép karácsonyi időszak után maximum a Jingle Bells-t és a fenyőillatot búcsúztatjuk, de a telet sajnos még nem. Az javéban tart, sötét van, és majd megfagyunk néha, ezért egy filmnézős, olvasós vagy kád szélén gyertyalángos, forró fürdős estén még jó pár hétig jól jöhet egy illatos, fűszeres, meleg ital.

Itt vannak az én kedvenc teáim, ha egy kis felmelegítő, aromás kényeztetést szeretnél magadnak te is okozni:

 

Mézes-fahéjas tea citrommal

1 pohár víz

1 filter fekete v. zöld tea

2 evőkanál friss citromlé

1 citromkarika

½ rúd fahéj

1-2 teáskanál méz

Forrald fel a vizet, készítsd el a teát (a dobozon szereplő utasítás szerint) és add hozzá a fahéj rudat, majd végül a citromlevet, a citromkarikát és a mézet, ha már iható hőmérsékletre hűlt. (Így nem vész el minden értékes tápanyag a mézből és citromból a tűzforró víz hatására.)

 

Gyömbér tea

1 pohár víz

1 filter zöld tea

2 teáskanál friss citromlé

½ teáskanál friss vagy őrölt gyömbér

1 narancskarika

1-2 teáskanál méz

Forrald fel a vizet, készítsd el a teát (a dobozon szereplő utasítás szerint) és add hozzá a gyömbért, majd végül a citromlevet, a narancskarikát és a mézet, ha már iható hőmérsékletre hűlt. (Így nem vész el minden értékes tápanyag a mézből és citromból a tűzforró víz hatására.)

 

Menta tea

1 pohár víz

1 filter zöldtea

3-4 friss menta levél v. 1 teáskanál szárított

1 teáskanál köménymag (opcionális, én imádom az aromáját, és jőt tesz a gyomornak is)

1-2 teáskanál méz

Forrald fel a vizet, készítsd el a teát (a dobozon szereplő utasítás szerint) és add hozzá a mentát, a köménymagot majd végül a mézet.

 

Mazsola tea

1 pohár víz

1 filter fekete v. zöld tea

1 evőkanál mazsola

2-3 egész szegfűszeg

½ rúd fahéj

Csipet kardamom

2-3 evőkanál friss narancslé

1-2 evőkanál méz

Forrald fel a vizet, készítsd el a teát (a dobozon szereplő utasítás szerint), add hozzá a mazsolát és a fűszereket, majd végül a mézet és a narancslevet. (A mazsola jól megpuhul és beissza magába a fűszerek izét. Imádom kikanalazni őket a tea fogyasztása közben és a végén.)

Kortyolgasd őket, amíg még lehet. Hamarosan jön a tavasz!

Szólj hozzá!

Címkék: receptek titkok

A bejegyzés trackback címe:

https://eddmagad.blog.hu/api/trackback/id/tr565002285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása