2013.04.29.
10:23

Zöldségleves Alaplé

photo-5_1.jpgHogy soha, de soha ne kelljen zöldségeket kidobálnod!

Ha találsz a hűtődben hetek óta ott roskadozó, punnyadt, már nem friss, de még épp nem penészedő zöldségeket, akkor használd fel őket otthon készített zöldségleves alapléhez.

Mosd meg őket, de semmit se pucolj meg. Hagyd rajta a héját még a hagymán is!

Pakolj a lábasba bármit, ami már nem friss és így nem ennéd meg: répát, fehérrépát, gombát, paprikát, cukkinit, paradicsomot, padlizsánt, hagymát, fokhagymát, zellert, karalábét, káposztát, burgonyát stb. Majd öntsd fel vízzel, és tegyél hozzá pár babérlevelet, egész borsot, köménymagot és bármilyen káznél lévő zöldfűszert.

Főzd az egészet addig, amíg a zöldségek már majdnem szétesnek, kb. másfél óráig kis lángon, fedő alatt. Hagyd kihűlni és végül szűrd le a levét egy szita segítségével.

Tárold befőttes üvegekben a hűtőben kb. 3-4 napig vagy kis adagokban le is fagyaszthatod. Én ezen szoktam párolni a hagymát olaj helyett vagy használom főzésnél bármiben, amihez vizet tennék.

Így ’’nemes célra’’ használhatod fel a lejárt zöldségeket, amik másképpen már a kukában végeznék, és egy telt ízű, gazdag zöldséglevet kapsz cserébe, ami főzésnél jól fog jönni bármilyen ételben.

Szólj hozzá!

Címkék: leves receptek

A bejegyzés trackback címe:

https://eddmagad.blog.hu/api/trackback/id/tr755252218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása