2012.11.22.
13:56

Indiai Gumbo

639988061_7a3b05d13c.jpgEz az étel egy igazi, kiadós, meleg vacsora intenzív ízvilággal, érdekes fűszerekkel megspékelve. Az óriás fehérbab tökéletes fehérje és vasforrás benne, totál bűnözésmentes, laktató ínyencség. Én jellemzően alig tudom letenni a kanalat, mikor az asztalra kerül. 

 

Indiai Gumbo

3-4 adag

¼ pohár teljes liszt (bármilyen)

1 vöröshagyma

4-5 gerezd fokhagyma

1 pritaminpaprika

1 pohár fagyasztott zöldborsó

2 konzerv fehérbab (3 ½ - 4  pohár főtt bab)

500 ml passzírozott paradicsomlé (picivel több is lehet, ha szaftosabban szereted)

Fűszerek:

2 babérlevél

1 kisebb egész fahéjrúd

4 egész szegfűszeg

½ - 1 teáskanál kardamom

1 teáskanál koriander

1 teáskanál őrölt gyömbér

1 teáskanál köménymag

1 teáskanál kakukkfű

1 teáskanál oregánó

Csipet curry (ízlés szerint)

Só, bors, chili (ízlés szerint)

 

Lépések:

1. Egy serpenyőben pörköld meg a lisztet magas hőmérsékleten, folyamatosan kevergetve, hogy ne égjen meg. Akkor jó, ha már illatos és picit megbarnult. Tedd félre.

2. A felaprózott hagymát párold meg bő vízen.  Add hozzá a felaprózott pritaminpaprikát, majd fedő alatt párold össze őket pici vizet hozzáadva.

3. A megpörkölt lisztet keverd egyenletesre a paradicsomlével, majd add a serpenyőbe a hagymához és a paprikához. Add hozzá az összes fűszert. Párold 10-15 percig.

4. Mehet bele a bab, a fagyasztott borsó és az összepréselt fokhagyma. Főzd össze az egészet 5-10 perc alatt. Ízesítsd sóval, borssal, chilivel.

5. Tálald barnarizzsel vagy kuszkusszal!

Szólj hozzá!

Címkék: receptek főétel

A bejegyzés trackback címe:

https://eddmagad.blog.hu/api/trackback/id/tr504919928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása