2012.11.20.
19:13

Mexikói kukoricakenyér Casserole

CajunCornbreadCAsserole_570x299_1.jpgA hétvégén nagyon ráéheztünk erre a könnyű kis ételre. A kukoricakenyér egy abszolút kedvenc a mi otthonunkban. Pluszban még egy kis mexikói, babos finomsággal megspékelve tuti nyerő egy szombat esti tévénézés mellé. Ez az étel egy komplett egytálétel, laktató, tele van rosttal, vitaminnal, vassal, fehérjével. Lehet tarkítani fantázia szerint. Amit a legjobban szeretek benne, hogy szinte mindig van hozzá minden itthon és nem is macerás elkészíteni, plusz isteni illatok áradoznak a konyhában, miközben sül, és másnapra is mindig marad.

 

Mexikói kukoricakenyér Casserole

kb. 3-4 adag

Casserole:

1 hagyma

3 fokhagyma gerezd

1 pritaminpaprika

1 konzerv bab (vagy 2 pohár főtt bab)

1 konzerv paradicsom

1-2 friss paradicsom

1 teáskanál őrölt kömény

1 teáskanál oregánó

1 teáskanál kakukkfű

1 teáskanál őrölt paprika

½ teáskanál szerecsendió

Só, bors, chili (ízlés szerint)

 

Kukoricakenyér:

1 pohár kukoricaliszt (nem kukoricadara!)

1 ½ teáskanál sütőpor

¼ teáskanál só

1 evőkanál méz vagy 2 evőkanál xilit

¼ pohár banánpüré (villával összetört banánból)

¾ pohár növényi tej

Tipp: A Casserole alapot gazdagíthatod még gombával, padlizsánnal, cukkínivel, kukoricával stb. Használj nyugodtan bármit, ami kéznél van.

 

Lépések:

1. A hagymát aprítsd fel és párold meg bő vízen. Add hozzá a felaprózott paprikát és fedő alatt párold össze 5 perc alatt. Öntsd hozzá a paradicsomkonzervet, add hozzá a fűszereket, az összepréselt fokhagymát és a leöblített babot. Ízesítsd még sóval, borssal, chilivel. Forgasd össze az egészet, és végül szórd bele a felaprózott friss paradicsomot is. (Ezt már ne főzd tovább!)

2. A kukoricakenyérhez keverd össze a kukoricalisztet a sóval és a sütőporral, majd add hozzá a mézet, a banánpürét és a növényi tejet. Keverd össze egy fakanállal.

3. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.

4. Fogj egy kerámia vagy jénai sütőtálat. Öntsd az aljába a Casserole keveréket. Ennek tetejére pedig kanalazd rá egyenletesen a kukoricakenyér masszát.

5. Süsd az egészet kb. 30-35 percig, vagy amíg egy fogpiszkáló tisztán ki nem jön a kukoricakenyérből. Egy rakott, réteges egytálételt fogsz kapni.

Szólj hozzá!

Címkék: receptek főétel

A bejegyzés trackback címe:

https://eddmagad.blog.hu/api/trackback/id/tr994917063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása