2012.11.15.
12:16

Tippek a mai napra: használj cukrot és olajat külsőleg, és nem belsőleg!

Azt már megbeszéltük, hogy a cukor és olaj miért nem jó nekünk belülről. Üres kalóriákat jelentenek, és ez a legnagyobb probléma velük. Na nem a kalóriaszegény táplálkozás a tuti nyerő! Együnk csak kalóriákat nyugodtan, de kizárólag olyanokat, amelyek a bevitt kalóriák mellett tápanyagokat is tartalmaznak! A cukor és olaj pont nem ilyen. Semmi hasznos nincsen bennük. Gyümölcsöt kell enni, vagy pici juharszirupot, mézet használni édesítésként. Olaj helyett pedig napraforgó magot, oliva bogyót és avokádót együnk. A másik kényes kérdés a kávé mértékletes vagy mértéktelen fogyasztása lehet. A koffein nagy mennyiségben savasíthatja szervezetünket, emésztési problémákat okozhat, gátolhatja a tápanyagok felszívódását, természetesen mind amellett, hogy a mértékletes kávéfogyasztásnak persze előnyei is lehetnek.

Na de mit is csináljunk a konyhánkban lapuló olajjal, kristálycukorral és némi kávéval?! Hát ne együk meg, ne vigyük be a szervezetünkbe (legalábbis csak mértékletesen), hanem alkalmazzuk őket külsőleg, hogy valami hasznuk is legyen!

Őrölt kávé, cukor és olaj egyvelegéből egy egész hatásos cellulitisz kezelő, radírozó, feszesítő kozmetikumot tudunk elkészíteni, ami lényegesen hatásosabb, mint a humbuk, de drága bőrfeszesítő termékek legtöbbje (persze tisztelet a kivételnek). Az effajta hasznosabbnál hasznosabb kencék mellett persze semmi mást nem tudok jobban ajánlani, mint a tiszta táplálkozást, a rengeteg folyadék (víz!) fogyasztását és a rendszeres testmozgást. Azonban, ha otthon csücsül még a polcodon egy kis olaj vagy cukor a ’’régi szép időkből’’, akkor miért ne használnád fel egy kis plusz löketet megadó bőrfeszesítésre.

scrub.pngA koffein külső használat esetén feszesít és segít a bőr hidratálásában, illetve méregtelenítésében. A cukor szépen radíroz, az olaj pedig segíti a folyamatot. A szuper kence elkészítéséhez keverj össze őrölt kávét és kristálycukrot egyenlő arányban és önts hozzájuk pici olajat. Kezd kevesebbel. A lényeg, hogy egy tömény, radírozós masszát kapjál. Ezzel zuhanyzás előtt dörzsöld át a kényes területeket, hagyd rajta 2 percig, és zuhanyozz le utána a szokásos módon. A keveréket tartsd a fürdőszobádban, egy befőttes üvegben és használd hetente többször. Isteni illata van, garantáltan hatásosabb, mint a legtöbb feleslegesen megvásárolt ’’csodaszer’’, természetes anyagokat tartalmaz, sok-sok kemikáliától megkíméled a bőröd vele, főleg akkor, ha közepes vagy annál jobb minőségű cukrot és olajat használsz. De bármi is legyen neked otthon, hidd el, jobbat teszel vele kívülről, mint belülről!

Tartsd a cukrot és az olajat a testeden kívül és inkább használd fel bőrápolásra. A koffeinnel pedig csak mértékkel bánj, és évezd a kávé ceremóniát reggelente és esetleg barátokkal délután, de nem fáradság kompenzálására óránként és ebéd után magadba locsolva. 

Helyes étkezéssel nem csak belülről táplálod egészségedet! A szép bőr titka a megfelelő táplálkozásban és hidratálásban rejlik! Ha szeretnél szép lenni, tápláld magad kívül-belül!

Szólj hozzá!

Címkék: titkok tippek a mai napra

A bejegyzés trackback címe:

https://eddmagad.blog.hu/api/trackback/id/tr44908344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása