2012.11.13.
10:57

Tippek a mai napra: El a kezekkel a diétás kóláról!

no_more_diet_coke.jpg...Meg persze a nem diétásról is, és az összes többi ízesített, szénsavas vagy szénsavmentes üdítőitalról. A kóla nagymennyiségű foszfort tartalmaz, amely kivonja a kalciumot a csontokból, rendszeres fogyasztás esetén pedig veszélyezteti a csontok épségét, és csontritkuláshoz vezethet. (A kóla gyakorlatilag mindent felold. Amerikában ezzel tisztítják és locsolják le az utakat balesetek után.) A foszfor mennyisége a kóla cukros vagy cukormentes mivoltától független. Azonban, amiért a cukormentes kóla még a cukrosnál is sokkal rosszabb, az a benne lévő édesítőszernek, az aszpartamnak köszönhető. Ez talán az összes mesterséges édesítőszer közül a legeslegrosszabb. Veszélyes anyag, felelős lehet az artritisz (ízületi gyulladások, köszvény), lupus, MS (Sclerosis Multiplex), diabétesz, idegrendszeri és egyéb autoimmun betegségek kialakulásáért. Az aszpartam egyik komponense, a metil-alkohol pedig a testünkben formaldehiddé alakul át, amely mérgező és rákkeltő. A formaldehidet a laboratóriumokba fertőtlenítésre és konzerválásra használják, de nem isszák meg. Szinte biztosra veheted, hogy zsírszöveteidet is tartósítani fogja. Ráadásul az aszpartam testünkben egyéb szénhidrátokkal összekapcsolódva csökkenti az agyban a szerotonin (boldogsághormon) szintjét is. Nem véletlen, hogy a rendszeres aszpartam-fogyasztás egyik gyakori következménye a depresszió. Tehát cukor ide-vagy oda, a cukormentes, ’’diet’’ kóla hízlal, egészségtelen és veszélyes. Ez vonatkozik az összes többi ízesített, cukros vagy diétás italra is.

fridgepedia-water-vs-soda-01_2.jpgInni vizet kell, nem pedig dehidratáló, ízesített mérgeket. Ha túl unalmasnak találod a vizet, akkor tegyél bele pici friss citromlevet, narancslevet és karikákat, illetve igyál otthonkészített herbál vagy zöld teákat igazi, leveles teafűből. Figyelj arra, hogy a napi 2 liter víz minimum meglegyen! Segíti a helyes testsúly megtartását, a felesleges méreganyagok eltávolítását és a megfelelő ütemű anyagcserét. Hidratálja belső szerveidet, tisztítja véredet, a bőröd pedig szép rugalmas lesz tőle.

Szokj le kérlek az összes, cukrozott vagy cukormentes, ízesített ital fogyasztásáról, ha eddig egyáltalán fogyasztottad volna őket! ;)

2 komment

Címkék: titkok tippek a mai napra

A bejegyzés trackback címe:

https://eddmagad.blog.hu/api/trackback/id/tr714904788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

heyjude 2012.11.15. 08:12:56

Mostanában a citrom+reszelt gyömbéres limonádé a kedvencem, de szoktunk jégkocka helyett fagyasztott gyümölcsöket is a pohárba dobni, feldobja a vizet, és jól is néz ki :)

eddmagad 2012.11.15. 11:22:29

A citromos-gyomberes verziot en is imadom, sot meg forro vizben is. :) A fagyasztott gyumiket meg ki fogom probalni, nagyon jo otlet. Akar egy nagy kancsoban is az unnepi asztalra! :)
süti beállítások módosítása