Ezek a muffinok olyan franciásan elegánsak, semmi túlzás nincsen bennük. Pont ezért szeretem őket, főleg reggelire. Magában kicsit üresek lehetnek, de így tökéletesen alkalmasak arra, hogy friss gyümölcsökkel és egy finom turmixszal kellemesen elindítsak a napunkat. Én leggyakrabban mandulavajjal és banánnal szoktam fogyasztani. Ha valami érdekesebbre vágysz, akkor ez a muffin alapul szolgálhat akár csoki darabkás, akár erdei gyümölcsös verziókhoz. Csak turbózd fel valamelyik kedvenc fagyasztott vagy aszalt gyümölcsöddel illetve csokoládéval, és máris szuper elegáns muffinokat kaptál.
Párizsi muffin
12 muffin
1 ¾ pohár teljes liszt (tönköly / rozs)
¼ pohár zabliszt (zabpelyhet darálj össze kávédarálóban vagy turmixgépben lisztszerűvé)
1 evőkanál sütőpor
½ evőkanál fahéj
Pici szerecsendió
1 evőkanál vanília kivonat (opcionális)
2 banán (villával összetört banánpüré formájában)
½ pohár juharszirup / méz / agávé nektár VAGY ½ -¾ pohár xilit (ebben az esetben használj 2,5 banánt)
1 pohár növényi tej
Zabpehely (a tetejére)
Lépések:
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
2. Egy keverőtálban keverd össze a tönkölylisztet (én ezt használtam), a zablisztet, a sütőport és a fűszereket. (Ha használsz gyümölcsöket vagy csokoládét, akkor azt itt add a recepthez. A fagyasztott gyümölcsöket mindig fagyasztott állapotban!)
3. Add hozzá az édesítőt, a banánpürét, a vanília kivonatot és a növényi tejet.
4. Egy fakanállal keverd egyenletesre az egészet, de ne keverd túl.
5. Töltsd a tésztát szilikonos vagy muffin papírokkal kibélelt sütőformába. Hintsd meg a tetejét pici zabpehellyel, és süsd addig, amíg egy fogpiszkáló tisztán ki nem jön a belsejéből.