2012.10.26.
23:54

Ismerjük meg egymást: Imola

Ma Imolával ismerkedünk!

DSCF3012.jpgImola egy 25 éves, tökéletesen csinos lány, alkata miatt sokan megirigyelhetnénk. 170 cm magas, és ehhez a magassághoz 53 kg párosul. A családjában ezért sokan inkább ’’lesoványozzák’’, habár azt meg kell hagyni, hogy az egészségesen karcsú emberek kutatások szerint tovább élnek, illetve lényegesen kevesebb civilizációs betegségnek esnek áldozatául, mint súlytöbblettel rendelkező társaik. Imola egy teljesen egészségesen karcsú lány és semmiképpen sem esik bele a kórosan sovány kategóriába. Természetesen a nagymamája szeretne rajta pár plusz kilót látni, na de kinek a nagymamája nem!? Lévén 172 cm magas és 57 kg, az én nagymamám is folyamatosan biztat, hogy hízzak picit. Az Imola magasságához 60-62 kg is teljesen ideális lehetne persze, illetve 50 kg alatt már esetleg túl sovány lenne. Mivel Imola is szeretne magára pár plusz kg-ot varázsolni, így azt javasolnám neki, hogy mindenképpen sportoljon rendszeresen, ezzel növelve izomtömegét, ami ugye nehezebb a lerakodott zsírrétegnél, így többet nyom a mérlegen. Az egészséges hízáshoz pedig egyszerűen csak több kalóriát kell ennie. Természetesen ezek a plusz kalóriák akkor jelenthetnek egészséges hízást, ha egészséges táplálékokból jönnek, mint teljes gabonák, babfélék, lencsefélék, gyümölcsök stb. Próbálj meg többször enni a nap folyamán, csempéssz bele a salátákba is valamilyen gabonafélét, legyen nálad a táskában egy kis muffin, dió vagy mandula, és próbálj izomépítő gyakorlatokat végezni esténként, mint pl. fekvőtámasz, guggolás, pici súlyemelés karra illetve lábsúlyokkal. Egészen addig, amíg nem fogysz a jelenlegi táplálkozásod mellett, nincsen baj! A hízás miatt nem kell túlságosan aggódnod, teljesen tökéletes testalkatod van, ami támogat téged egészséged megőrzésében. Vannak gyorsabb és lassabb anyagcserével rendelkező emberek, te valószínűleg az előbbi kategóriába esel bele. Ugyanannyi ételt hamarabb feldolgoz a szervezeted és kevésbé raktároz, mint ahogy az egy lassabb ütemű anyagcserére jellemző.

Imolának táplálkozásból eredő egészségügyi problémái nem voltak, ezért inkább a megelőzés foglalkoztatja … milyen kevesen vagyunk, akik időben kapcsolnak és gondolkodnak, nem akkor, amikor már baj van! Gratulálunk, Imola! Ez példaértékű bizony mindannyiunknak!

A megelőzés szellemében tehát Imola a mértékletességre törekszik. Anyukája vendégségében megenged magának minden finomságot, illetve a húst sem mellőzte étrendjéből.  

A változás nála abban nyilvánul meg, hogy sokkal kevesebb édességet eszik, alig édesít, és ha igen, akkor is agavé nektárral vagy Nagypapája házi mézével. A xilit (nyírfacukor) neki nem vált be, sajnos nem bírta a gyomra. Ezzel sokan vagyunk így! Ha ti is tapasztaltok valamilyen érzékenységet a xilitre, akkor ne erőltessétek. Hasmenést, fokozott bélmozgásokat és bélflóra egyensúlytalanságot is okozhat hasonló esetekben. (Az édesítőkről többet itt olvashattok.) Imolának az egészségesebb édesítési alternatívák mellett a rostfogyasztás fokozása volt egy nagyon fontos szempont. Ennek köszönhetően elmúltak nála a korábban gyakran jelentkező éhségrohamok. Légiutaskísérőként dolgozik, így napirendje igen zsúfolt, rohanó, és sokszor nem akkor tud enni, amikor szeretne. Viszont mióta nagy adag zabpehellyel kezdi a napot, és nem fehér lisztből készült péksüteményekkel, sokkal jobban és tovább bírja a reggeli után, tipikusan pár órán belül jelentkező farkaséhség nélkül. Ez természetesen a zabpehelyben lévő sok-sok rostnak és lassan felszívódó, komplex szénhidrátoknak köszönhető.

Imola pozitív változásokat tapasztalt a bőrével kapcsolatban is. Ezt a látványos és hamar jelentkező változást sokan mások is tapasztalják, és ki ne örülne egy ragyogó, friss és egészséges arcbőrnek.

Imola a tehéntejről a növényi tejekre való átállás útját most járja. A rizstej például nem ízlett neki igazán, de a szójatejjel jobban megy a barátkozás. A családja igazi magyar étrenden él, viszont ezzel párhuzamosan rengeteg zöldséget is fogyasztanak, ami nagyrészt háztáji kertészkedés útján terem.

Imola sokszor főz együtt a konyhában nagyon jártas édesanyjával, aki habár a klasszikus magyar konyha kedvelője, szívesen segít Imolának új, szokatlanabb receptek elkészítésében is. Együtt mindig öröm a főzés!

Imola történetében nagyon tetszett az, hogy a hagyományos, családi magyar konyha mellett próbálja elsajátítani a számára pozitív reformitásokat, és ebben családja is nagyon támogató! Az pedig különösen nagyon tetszik, hogy Imola a felszedni kívánt plusz kilókat nem a McDonald’s-ban vagy cukros édességek nassolásában próbálja megtalálni, hanem egészségesebb, kiegyensúlyozottabb étkezéssel, ahol a megelőzésre nagy hangsúlyt fektet!

Csak így tovább, Imola! Sokan példát vehetünk rólad!

Szólj hozzá!

Címkék: titkok

A bejegyzés trackback címe:

https://eddmagad.blog.hu/api/trackback/id/tr24872403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása