2012.10.23.
10:24

Instant csokis-zabos Bonbon

DSC_0370.JPGEz az édesség olyan, mint egy Bonbon, egy mini Chokito vagy éppen egy szaloncukor. Csak sokkal egyszerűbben elkészíthető és lényegesen egészségesebb. 4 összetevőből áll, nem kell sütni sem és 3 perc alatt készen van. Ha valami gyors édességre vágyom, mindig jól jön. Karácsonykor tuti, hogy ezt fogom színes fóliába csomagolni, szalaggal a két végénél megkötni és a fára aggasztani.

Ez a recept az én ízlésem szerint mandulavajjal készül, de használhatsz mogyoróvajat is illetve főtt fehérbabot, ha infrastrukturális problémákba ütköznél, és nem jutsz el egy bioboltba, ahol a 100%-os, cukor- és sómentes mandula- vagy mogyoróvajat be tudod szerezni. Tudod, a fehérbab az új vajunk! (Olvashatsz bővebben arról, hogy hogyan használom vajként illetve sütésnél.) Ha emellett döntesz, akkor azt javaslom, hogy saját kezűleg főzött és ne konzerv babot használj ez esetben. A konzerv babok már túlságosan sósak, és ezért ez nagyon kiütközik ebben a receptben. Főzd meg a beáztatott babodat só nélkül. Próbáld ki a variációkat, és meglátod, melyik ízlik a legjobban. Az én kedvencem a mandulavajas verzió, de gyakran fehérbabot használok, ha nagy mennyiségben készítem, hogy spóroljak is.

 

Instant csokis-zabos Bonbon

1 pohár nagyszemű zabpehely

4 evőkanál méz /juharszirup / agávé nektár

2 evőkanál 100%-os holland kakaópor

3 evőkanál mandulavaj /mogyoróvaj / villával összetört fehérbab püré

Fahéj (ocionális)

 

Lépések:

1. Egy keverőtálban kézi habverővel keverd egyenletesre az édesítőt (méz / juharszirup / agávé nektár), a kakaóport és a ’’vajat’’ (mandulavaj /mogyoróvaj / villával összetört fehérbab püré). Egy jó sűrű, de krémes masszát kell kapjál. (Fehérbab esetében egy picivel több édesítőt használhatsz.)

2. Öntsd hozzá a zabpelyhet és dolgozd bele, hogy mindenhol fedje a massza.

3. Kézzel formálj belőle kis golyócskákat vagy szilikonos jégkocka tartóba (IKEA-ban minden féle formában kapható, én a szív alakút szeretem használni ehhez a recepthez) tedd bele a masszát.

4. Ezzel el is készült. Eheted azonnal, a maradékot pedig tartsd a hűtőben.

Szólj hozzá!

Címkék: receptek desszert zabpehely

A bejegyzés trackback címe:

https://eddmagad.blog.hu/api/trackback/id/tr784863954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása