2013.04.29.
09:55

Tofu ’’rántotta’’ / ’’tojásos’’ szendvicskrém

photo_1.jpgSzuper kedvenc, gyors, komfort étel. Ha más nem jut eszembe, ehhez nyúlok. :) Reggelire, ebédre, vacsorára is tökéletes.

2 adag

Kb. 350 gramm tofu

Új hagyma v. lilahagyma v. póréhagyma (apróra vágva)

½-1 evőkanál mustár (Alnatura, DM-ben kapható)

2 evőkanál zöldfűszer (metélőhagyma, oregánó, kapor stb.)

1 teáskanál őrölt kurkuma

1 teáskanál foghagyma granulátum

Pici citromlé

1-2 evőkanál szójaszósz (opcionális, ha elhagyod, sózd meg helyette)

1/3 pohár nemes élesztőpehely (opcionális, de nagyon jó ízt kölcsönöz)

A tofut ujjaid között morzsold szét (ricotta állagúra).

Add hozzá a fűszereket, a mustárt, a nagyon apróra vágott hagymát, a citromlevet, a szójaszószt és nemes élesztőpelyhet.

A natúr tofunak alapból nem sok íze van, így ne sajnáld a fűszereket! Apróra vágott paradicsommal, paprikával és bármilyen zöldséggel csak érdekesebbé teheted, illetve fűszeres, sült burgonya is nagyon passzol mellé!

Ha serpenyőben összesütöd pár perc alatt, akkor tofu ’’rántottát’’ kapsz, ha nyersen fogyasztod, akkor pedig egy fincsi szendvicskrémet.

Szólj hozzá!

Címkék: reggeli receptek vacsora ebéd

A bejegyzés trackback címe:

https://eddmagad.blog.hu/api/trackback/id/tr725252166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása