2 adag
1 pohár quinoa
Kb. 6 db gomba
1 zacskó bébi spenót (vagy fagyasztott ízlés szerint)
A quinoat most meg és áztasd be hideg vízben kb. 10 percre, majd öblítsd le. Rakd egy lábasba a felszeletelt gombával és 2 pohár vízzel. Sózd meg picit és forrald össze, majd fedő alatt alacsony fokozaton párold, amíg elfőtte az összes vizet. Végül keverd hozzá a friss spenótot és kavard össze, hogy átmelegedjen. (Ha fagyasztottat használsz, azt tedd bele fél fővésnél.
Bab krém:
1 konzerv fehérbab (lemosva)
1/2 tk fokhagyma granulátum
1/2 tk vöröshagyma granulátum
1 ek mustár (Alnatura, DM-ben kapható)
1/3 pohár nemes élesztőpehely (opcionális, bioboltokban kapható)
Zöldségleves alaplé, víz vagy növényi tej (szükség szerint)
Tegyél mindent egy turmixgépbe, önts hozzá annyi folyadékot, amivel a kívánt állagú krémet eléred. (Lehet sűrűbb és folyékonyabb mártást is csinálni belőle.) Turmixold teljesen homogénné.
Tálald a quinoat a mártással leöntve. Én még rászeleteltem egy fél avokádót is és isteni ebéd lett belőle! :) Gyors, egyszerű és nagyon tápanyagdús!