2013.04.28.
20:47

Gombás-Spenótos Quinoa Fehérbab Mártással

photo-13.jpg2 adag

1 pohár quinoa

Kb. 6 db gomba

1 zacskó bébi spenót (vagy fagyasztott ízlés szerint)

A quinoat most meg és áztasd be hideg vízben kb. 10 percre, majd öblítsd le. Rakd egy lábasba a felszeletelt gombával és 2 pohár vízzel. Sózd meg picit és forrald össze, majd fedő alatt alacsony fokozaton párold, amíg elfőtte az összes vizet. Végül keverd hozzá a friss spenótot és kavard össze, hogy átmelegedjen. (Ha fagyasztottat használsz, azt tedd bele fél fővésnél.

Bab krém:

1 konzerv fehérbab (lemosva)

1/2 tk fokhagyma granulátum

1/2 tk vöröshagyma granulátum

1 ek mustár (Alnatura, DM-ben kapható)

1/3 pohár nemes élesztőpehely (opcionális, bioboltokban kapható)

Zöldségleves alaplé, víz vagy növényi tej (szükség szerint)

Tegyél mindent egy turmixgépbe, önts hozzá annyi folyadékot, amivel a kívánt állagú krémet eléred. (Lehet sűrűbb és folyékonyabb mártást is csinálni belőle.) Turmixold teljesen homogénné.

Tálald a quinoat a mártással leöntve. Én még rászeleteltem egy fél avokádót is és isteni ebéd lett belőle! :) Gyors, egyszerű és nagyon tápanyagdús!

Szólj hozzá!

Címkék: receptek vacsora főétel

A bejegyzés trackback címe:

https://eddmagad.blog.hu/api/trackback/id/tr605251601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása