Ez az afrikai ragu recept nagyon egyszerű, pár összetevős, isteni finom étel.
2 adag
1 vöröshagyma
3-4 fokhagyma gerezd
1 pohár passzírozott paradicsom
2 evőkanál mogyoróvaj (Az enyém 100%-os, nem tartalmaz hozzáadott cukrot, sót és olajat. Bioboltokban, Müllerben, esetleg DM-ben találod.)
2 konzerv csicseriborsó (vagy 3-4 pohár főtt…sőt, konzerv fehérbab is mehet helyette)
Friss vagy fagyasztott spenót (helyette lehet bármilyen más ’’zöldség’’, pl. kelkáposzta, zöldborsó, brokkoli stb.)
Aprózd fel a hagymát és fokhagymát, párold meg vízen vagy zöldség alaplén, add hozzá a passzírozott paradicsomot és a mogyoróvajat. Keverd az egészet egyenletesre, öntsd hozzá a csicseriborsót, melegítsd össze, végül add hozzá a spenótot. Én a tegnapi héjában sült burgonyával tálaltam, de bármilyen kifőtt gabona is tökéletes köretként.
Isteni, krémes, gazdag ízvilág!
(Mikor a barátom dél körül felhívott a munkahelyéről, már tudtam, miért keres…hogy, elmondja, mennyire finom a mai ebéd és, hogy megkérdezze, mikor csinálok ilyet legközelebb! ;) Nos, bármikor, mert annyira gyors és egyszerű! )
Remélem, kipróbáljátok ti is!