2013.04.28.
21:34

Afrikai Mogyoróvajas Ragu

photo-22.jpgEz az afrikai ragu recept nagyon egyszerű, pár összetevős, isteni finom étel.

 

2 adag

1 vöröshagyma

3-4 fokhagyma gerezd

1 pohár passzírozott paradicsom

2 evőkanál mogyoróvaj (Az enyém 100%-os, nem tartalmaz hozzáadott cukrot, sót és olajat. Bioboltokban, Müllerben, esetleg DM-ben találod.)

2 konzerv csicseriborsó (vagy 3-4 pohár főtt…sőt, konzerv fehérbab is mehet helyette)

Friss vagy fagyasztott spenót (helyette lehet bármilyen más ’’zöldség’’, pl. kelkáposzta, zöldborsó, brokkoli stb.)

Aprózd fel a hagymát és fokhagymát, párold meg vízen vagy zöldség alaplén, add hozzá a passzírozott paradicsomot és a mogyoróvajat. Keverd az egészet egyenletesre, öntsd hozzá a csicseriborsót, melegítsd össze, végül add hozzá a spenótot. Én a tegnapi héjában sült burgonyával tálaltam, de bármilyen kifőtt gabona is tökéletes köretként.

Isteni, krémes, gazdag ízvilág!

(Mikor a barátom dél körül felhívott a munkahelyéről, már tudtam, miért keres…hogy, elmondja, mennyire finom a mai ebéd és, hogy megkérdezze, mikor csinálok ilyet legközelebb! ;) Nos, bármikor, mert annyira gyors és egyszerű! )

Remélem, kipróbáljátok ti is!

Szólj hozzá!

Címkék: receptek vacsora

A bejegyzés trackback címe:

https://eddmagad.blog.hu/api/trackback/id/tr45251692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása