Ha valami egyszerűből nagyszerű, akkor ez az. Kinek jutna eszébe csicseriborsót csokoládéval elkészíteni? Hát az én csokimániás barátomnak, aki egy főzőműsorban látta ezt a receptet, de az eredetileg földimogyoróval készült. És mivel ő finoman fogalmazva nem szereti a földimogyorót, arra gondolt, hogy helyettesítsük azt csicseriborsóval, hiszen még az alakjuk is nagyon hasonló. Viszont így sokkal többet meg lehet enni belőle. Egyrészt nem olyan tömény, másrészt kevesebb benne a zsír. Habár jó zsírokról beszélünk a mogyoró esetében, azért egy szűk maréknál többet ezekből sem ajánlott fogyasztani. Így azonban még repetázhatsz is.
Csokoládés Csicseriborsó
2 pohár csicseriborsó (előre megfőzött)
2 evőkanál 100%-os holland kakaópor
8 kocka sötét étcsokoládé (megolvasztva)
2-3 evőkanál méz vagy juharszirup VAGY 3-4 evőkanál xilit
Fahéj
Tipp: Fahéj helyett pici chilivel vagy cayenne borssal is próbálkozhatsz, ha szereted a hasonló ízkombinációkat.
Lépések:
1. Egy keverőtálban keverd össze a csicseriborsót a kakaóporral, a megolvasztott csokoládéval, az édesítővel és pár csipet fahájjal.
2. Keverd össze őket, hogy minden csicseriborsószem csokis legyen.
3. Tedd egy sütőtálba vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és süsd 180 fokon kb. 30 percig. Így kissé pörkölt és karamellás ízhatást kapsz.
Isteni édesség bármikor. Fogyaszthatod hidegen vagy melegen, desszertként, uzsonnaként, de akár reggelire is.