2012.11.14.
12:58

Tippek a mai napra: minden nap egy szuperturmix!

SuperSmoothGreenSmoothie.jpgNa semmiképp sem azokra a fogyókúrás, porból készült ’’szentségtörés’’ italok fogyasztására bátorítalak. Izolált, rengeteg mesterséges alkotóemelet tartalmazó poritalokkal aligha leszel egészségesebb, de még csak vékonyabb sem. De tényleg, még a hajam is égnek áll, amikor látom a sok reklámot banán IZŰ, poralapú shake-kről, hirdetve, hogy cukormentes, ergo nem hizlal. Komolyan?!?! …hát még senkinek sem sikerült elhíznia azért, mert túl sok banánt evett! Ugyan! De én tudom, hogy ti itt mind jobban tudjátok használni a buksitokat, és ezt belátjátok nélkülem is.

super-smoothie.jpgAz ok, amiért minden napra egy ’’super smoothie’’-t ajánlok nektek az az, hogy így biztosan elfogyasztasz és beviszel egy csomó olyan nagyon hasznos tápanyagot, amit egyébként nem vinnél be. Ezért bizony, nem is banánokat eperrel és egy kis tejjel fogunk itt turmixolgatni, hanem sokkal izgalmasabb, antioxidánsokban, fitokemikáliákban, vitaminokban, ásványi anyagokban, rostokban, fehérjékben, vasban gazdag ’’folyékony kincseket’’! Mi a titok benne? Mindig valami zöld illetve zöld levelesek! Esküszöm, finom lesz az ital, és semmi ’’zöldséget’’ nem fogsz érezni benne. Ehhez pedig a másik titok, a banán, amely tompítja és elveszi az esetleg élces, zöld ízt. Egyébként pedig, ha ilyen ízhatásokat érzel zöld levelesek fogyasztása közben, az egy jó jelzés lehet arra, hogy szervezeted jobban el van savasodva, mint kellene. Ez számomra meg is magyarázza, hogy korábban miért éreztem a kelkáposztát vagy mangoldot keserűnek, és most miért tűnik édesnek. De visszatérve, a zöld levelesek egységnyi kalóriára eső fehérje és tápanyag értéke messze meghaladja szinte minden más ételét. Leírhatatlan vitaminbomba, benne van minden, amire szervezeted ki van éhezve, és amiről csak álmodhat. Egy zöldturmixba pedig sokkal több levelet bele tudunk csempészni, mint amennyit saláta formájában valószínűleg megennél. Nem lehet zöldekből eleget fogyasztani! Csempészd bele mindenbe! Vegyél minél zöldebb, kevert salátákat és önts bele egy egész zacskónyit levesekbe, ragukba, tésztaételekbe stb. Így összébb fonnyad, és lényegesen több fog lecsúszni belőle. Nem csak friss, ropogós saláták formájában lehet őket fogyasztani, hanem belekeverve, kissé megfonnyasztva, valóban mindenféle ételben. A zöldturmix tehát ne tántorítson el az ilyen alternatív használatoktól sem. Legyen inkább egy ultra plusz kiegészítése a napi étrendednek, mellyel egy pohárkában elrejtve fantasztikus tápanyagokkal ajándékoztad meg testedet és egészségedet!

SuperGreenSmoothie-ProduceForKids.jpgA banánt sose felejtsd ki, ha pedig a zöld szín zavar, akkor fagyasztott erdei, bogyós, lilás gyümölcsökkel vagy kakaóporral máris eltűntetted a zöld szint. És még több antioxidáns és vitamin, nyammm! Legyél bátor és vállalkozó, csempéssz az italodba mindent, amit csak tudsz és minimum használj 100 gramm zöld levelest minden italban. Több még jobb! Tömj a gépedbe annyit, amennyit csak bírsz, el fog tűnni térfogatban is!

Főbb szabályok tehát:

1. Banánt mindig használj.

2. Minél több zöld levél kerüljön a turmixgépbe.

3. Kevés folyadékot használj (növényi tej, víz, kókuszvíz, egy narancs leve, ill. ezek keveréke), hogy sűrű és krémes legyen az italod. Hígan nem jó!

4. Rukkolát sose! (Ennek eltüntethetetlen az íze!)

5. Ezen kívül használj bármit: fagyasztott gyümölcsöket, ananászt, avokádót, őrölt lenmagot, mogyoróvajat, mandulavajat, kakaóport, cayenne borsot (pici löket az anyagcserének), fahéjat, kardamomot, szerecsendiót, gyömbért stb.

6. Egy narancs vagy citrom leve mehet bele az íze kedvéért, de több gyümölcslé nem! A zöldséglevek rendben vannak, de a gyümölcslevek a rostok eltávolítása következtében túlságosan koncentráltak cukorban!

7. Fagyasztott gyümölcsökkel csak krémesebbé teheted az italodat. Tegyél be a mélyhűtőbe megpucolt banánt 1-2 órára, vagy használj fagyasztott bogyós gyümölcsöket illetve pár jégkockát. Ne legyen teljesen fagyott a gyümölcs, mert akkor egy gyengébb turmixgéppel nehezebb lesz a művelet, de enyhén fagyott, félig kiolvadt gyümölcsök mehetnek.

8. 2 evőkanál őrölt lenmagot bátran tegyél minden turmixba. Lefeded vele a napi Omega 3 szükségletedet! Mindig őröld meg a lenmagot előre, kávédarálóban. A trumixgép csak részben őrölné meg, tehát maradnának benne kisebb darabkák, ami esetleg zavarna az italodban.

 

Segítségül pedig itt van pár recept, melyekkel én is kényeztetem magam nap, mint nap kedvemtől függően, változatosan:

#1 Trópusi ‘’Smoothie’’

1 fagyasztott banán

Rengeteg zöld leveles (madársaláta, bébi spenót, kelkáposzta, zöld kevert saláták)

1 narancs leve                                                                                 

Ananász

Növényi tej (vagy víz, pici kókusztej kombináció)

Csipet cayenne bors

Esetleg 1 kanál mandulavaj

 

#2 Mentás-Csokis ’’Smoothie’’

Rengeteg zöld leveles (madársaláta, bébi spenót, kelkáposzta, zöld kevert saláták)

Növényi tej

Menta (friss vagy szárított)

Pár beáztatott datolya (ha édesre vágysz)

1 evőkanál kakaópor vagy 2 evőkanál fekete csoki darabkák (ha ezt használsz, ezt a végén tedd a turmixba és pár fordulat után már ne turmixod tovább, hogy maradjanak benne csoki forgácsok)

1 banán

Pár jégkocka

 

#3 Desszert ’’Smoothie’’

1 narancs leve

Növényi tej

Rengeteg zöld leveles (madársaláta, bébi spenót, kelkáposzta, zöld kevert saláták)

Csipet kardamom, fahéj

2 evőkanál őrölt lenmag vagy beáztatott kesudió

Fagyasztott eper, mangó, ananász, bármi

1 banán

 

#4 ’’Good Morning Smoothie’’ (kedvencem)

Rengeteg zöld leveles (madársaláta, bébi spenót, kelkáposzta, káposzta!, zöld kevert saláták)

2 evőkanál őrölt lenmag

Fagyasztott áfonya, meggy, málna

Ananász, mangó

1 banán

2 evőkanál mandulavaj

Növényi tej

 

#5 Csokis-Madulás ’’Green Smoothie’’

Rengeteg zöld leveles (madársaláta, bébi spenót, kelkáposzta, zöld kevert saláták)

2 evőkanál mandulavaj

1 fagyasztott banán

1 evőkanál kakaópor

2 evőkanál csoki darabkák

Jégkockák

Kókusztej

 

#6 Borsós-csokis ’’Smoothie’’

1 banán

Fagyasztott zöldborsó

1 evőkanál kakaópor

1 teáskanál fahéj

Növényi tej

Mogyoróvaj (opcionális)

 

#7 Áfonyás- Brokkolis ’’Smoothie’’

Pár jégkocka

Fagyasztott áfonya

1 banán

5 db fagyasztott brokkoli

Kókusztej

 

Banana_and_ginger.pngDobj össze minden nap egy csodaitalt magadnak. Egy pohár finomságban benne lesz minden hasznos, amit csak el lehet képzelni. Variáld kedvedre az összetevőket, tegyél az italodba bármit, amit otthon találsz vagy megkívánsz! Fel fogod turbózni vele vitaminszintedet porok és kapszulák nélkül.

 

Az egészség és a finomabbnál finomabb ízek a fán vagy a földben teremnek és nem a laboratóriumban!

Szólj hozzá!

Címkék: titkok tippek a mai napra

A bejegyzés trackback címe:

https://eddmagad.blog.hu/api/trackback/id/tr24906818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása