2012.11.13.
11:49

Szivárvány Chili

DSC_0390.JPGÉn biztosan ’’babfüggő’’ vagyok. Imádom a babféléket mindenféle színben, kivitelezésben. Soha rosszabb szokást! Tele vannak vitaminokkal, fehérjékkel, rostokkal és vassal! Nagyon finom és nagyon laktató! Rengeteg féle ételbe alkalmasak, amelyek közül most itt van egy. Én majdnem minden nap eszem babot valamilyen ragu, leves, saláta vagy salátaöntet formájában, de még desszertekben is alkalmazom! Remélem ez az étel tetszeni fog neked is, és beindul rá a fantáziád, hogy milyen széleskörű is tud lenni a babfélék felhasználása. Bátran kreálj belőlük változatos, ízletes ebédeket, vacsorákat akár többször is a hét folyamán!

 

Szivárvány Chili

3-4 adag

1 hagyma (lehet lilahagyma is)

2 gerezd fokhagyma

1 pritaminpaprika

1 doboz (500 ml) passzírozott paradicsomlé

3 evőkanál sűrített paradicsom

½ teáskanál őrölt gyömbér

½ teáskanál őrölt kömény

Só, bors, chili, cayenne bors

1 teáskanál oregánó

1 konzerv kukorica

2 konzerv fekete vagy vörös bab

¼ ananász (felkockázva)

1-2 evőkanál szójaszósz (opcionális)

2 evőkanál balzsamecet

 

Lépések:

1. A hagymát párold meg vízen. Add hozzá a felaprózott paprikát, öntsd fel pici vízzel, sózd, borsozd és párold 5-10 percig fedő alatt.

2. Öntsd fel a paradicsomlével, add hozzá a passzírozott paradicsomot, a fűszereket, az összepréselt fokhagymát, a babot és kukoricát. Főzd össze 10 perc alatt.

3. A végén add hozzá a feldarabolt ananászt, a szójaszószt és balzsamecetet. (Ekkor már ne főzd tovább, csak forgasd őket egybe.) Ízesítsd még sóval, borssal és chilivel, ha szükséges.
Szerintem kukoricakenyérrel az oldalán akár ünnepi vacsinak is alkalmas lehet. :)

DSC_0340.JPG

Szólj hozzá!

Címkék: receptek bab főétel

A bejegyzés trackback címe:

https://eddmagad.blog.hu/api/trackback/id/tr724904891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása