Én biztosan ’’babfüggő’’ vagyok. Imádom a babféléket mindenféle színben, kivitelezésben. Soha rosszabb szokást! Tele vannak vitaminokkal, fehérjékkel, rostokkal és vassal! Nagyon finom és nagyon laktató! Rengeteg féle ételbe alkalmasak, amelyek közül most itt van egy. Én majdnem minden nap eszem babot valamilyen ragu, leves, saláta vagy salátaöntet formájában, de még desszertekben is alkalmazom! Remélem ez az étel tetszeni fog neked is, és beindul rá a fantáziád, hogy milyen széleskörű is tud lenni a babfélék felhasználása. Bátran kreálj belőlük változatos, ízletes ebédeket, vacsorákat akár többször is a hét folyamán!
Szivárvány Chili
3-4 adag
1 hagyma (lehet lilahagyma is)
2 gerezd fokhagyma
1 pritaminpaprika
1 doboz (500 ml) passzírozott paradicsomlé
3 evőkanál sűrített paradicsom
½ teáskanál őrölt gyömbér
½ teáskanál őrölt kömény
Só, bors, chili, cayenne bors
1 teáskanál oregánó
1 konzerv kukorica
2 konzerv fekete vagy vörös bab
¼ ananász (felkockázva)
1-2 evőkanál szójaszósz (opcionális)
2 evőkanál balzsamecet
Lépések:
1. A hagymát párold meg vízen. Add hozzá a felaprózott paprikát, öntsd fel pici vízzel, sózd, borsozd és párold 5-10 percig fedő alatt.
2. Öntsd fel a paradicsomlével, add hozzá a passzírozott paradicsomot, a fűszereket, az összepréselt fokhagymát, a babot és kukoricát. Főzd össze 10 perc alatt.
3. A végén add hozzá a feldarabolt ananászt, a szójaszószt és balzsamecetet. (Ekkor már ne főzd tovább, csak forgasd őket egybe.) Ízesítsd még sóval, borssal és chilivel, ha szükséges.
Szerintem kukoricakenyérrel az oldalán akár ünnepi vacsinak is alkalmas lehet. :)