2012.11.09.
13:16

Fűszeres kukoricakenyér

DSC_0370.jpgEz a kukoricakenyér a hagyományos amerikai receptek egészségesre ’’lefordított’’ változata. Izében tökéletes megfelelője a klasszikus kukoricakenyérnek, viszont összetételében azokat felülmúlja. Megint csak könnyen beszerezhető, egészséges alapanyagokat használtam, valamint nagyon egyszerű összedobni ezt a receptet is. Hálaadásra, karácsonyra nagyon jó kísérő lehet, illetve egy tál chilis bab vagy mexikói paradicsomleves mellé mindig passzol.

 

Fűszeres kukoricakenyér

1 pohár teljes tönkölyliszt VAGY 1 ¼ pohár zabliszt (Kávédarálóban zabpehelyből őrölve)

½ pohár kukoricadara

½ pohár kukoricaliszt

1 evőkanál sütőpor

10-15 db oliva bogyó (apróra felszeletelve) VAGY fél konzerv kukorica

½ teáskanál só

1-2 teáskanál szárított zöldfűszer (oregánó, kakukkfű, rozmaring, majoranna, kapor stb.)

¼ pohár almaszósz (DM-ben kapható) vagy ¼ pohár banánpüré (villával összetörve)

1 pohár növényi tej

2-3 evőkanál xilit VAGY 1-2 evőkanál méz

 

A kukoricaliszt és kukoricadara arányát a kukoricaliszt javára változtathatod. A lényeg, hogy ½ pohár kukoricadaránál ne használj többet.

 

Lépések:

1. A lisztet, kukoricadarát, kukoricalisztet, sütőport, sót és fűszereket keverd össze egy keverőtálban, majd add hozzá a felaprózott oliva bogyókat (vagy kukoricát).

2. Add hozzá az almaszószt/banánpürét, az édesítőt és a növényi tejet. Fakanállal keverd őket össze.

3. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Addig a tészta pihen.

4. Öntsd a tésztát egy sütőpapírral kibélelt vagy szilikonos kenyérformába (de akár muffinokat is készíthetsz belőle), majd süsd 200 fokon, amíg egy fogpiszkáló teljesen tisztán ki nem jön a tészta belsejéből (ez a kenyér a kukoricadara miatt viszonylag sokáig sült).

5. Miután teljesen kihűlt, tökéletesen szeletelhető lesz. Tartsd a hűtőben, jó pár napig eláll. Nekem egy hűtőszekrényben töltött éjszaka után ízlik a legjobban. Fogyaszd főételhez kísérőként vagy reggelire humusszal, babkrémmel, zöldségekkel.

Szólj hozzá!

Címkék: receptek

A bejegyzés trackback címe:

https://eddmagad.blog.hu/api/trackback/id/tr344898857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása