2012.11.02.
13:04

Mexikói paradicsomleves

DSC_0064.jpgEz a leves egy igazi egytálétel, vacsoraként tökéletesen megállja a helyét, ráadásul 15 perc alatt el is készül! Sokan imádjuk a paradicsomleveseket, egy kis mexikói beütés pedig sosem árt. A babnak és kukoricának köszönhetően pedig még jól is lakunk, késői vacsorára legalábbis mindenképpen.

 

Mexikói paradicsomleves

2 adag

1 fej vöröshagyma

2-3 gerezd fokhagyma

1 pritaminpaprika

Kb. 700 ml passzírozott paradicsomlé

1 pohár kukorica (1 fél konzerv)

1 pohár fekete vagy vörösbab ((1 fél konzerv)

1 teáskanál őrölt kömény

1-2 teáskanál oregánó

Pici chili vagy cayenne bors

Pici gyömbér

1 evőkanál méz vagy juharszirup

Fél citrom leve

Só, bors, izlés szerint

 

Lépések:

1. A hagymát és az összepréselt fokhagymát vízen párold meg, majd add hozzá a felaprózott paprikát is. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, fedd le és pár perc alatt párold össze őket.

2. Add hozzá a paradicsomlevet és a fűszereket, majd a kukoricát és a babot. Főzd össze az egészet pár perc alatt.

3. Végül add hozzá az édesítőt és a citromlevet és ízesítsd sóval, borssal.

4. Ha nagyon éhes vagy egy pici főtt, tejes kiőrlésű vagy durum spagettit is adhatsz hozzá, így egy igazi, tartalmas egytálételt kapsz.

Szólj hozzá!

Címkék: leves receptek

A bejegyzés trackback címe:

https://eddmagad.blog.hu/api/trackback/id/tr684885382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása