Ez a leves egy igazi egytálétel, vacsoraként tökéletesen megállja a helyét, ráadásul 15 perc alatt el is készül! Sokan imádjuk a paradicsomleveseket, egy kis mexikói beütés pedig sosem árt. A babnak és kukoricának köszönhetően pedig még jól is lakunk, késői vacsorára legalábbis mindenképpen.
Mexikói paradicsomleves
2 adag
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 pritaminpaprika
Kb. 700 ml passzírozott paradicsomlé
1 pohár kukorica (1 fél konzerv)
1 pohár fekete vagy vörösbab ((1 fél konzerv)
1 teáskanál őrölt kömény
1-2 teáskanál oregánó
Pici chili vagy cayenne bors
Pici gyömbér
1 evőkanál méz vagy juharszirup
Fél citrom leve
Só, bors, izlés szerint
Lépések:
1. A hagymát és az összepréselt fokhagymát vízen párold meg, majd add hozzá a felaprózott paprikát is. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, fedd le és pár perc alatt párold össze őket.
2. Add hozzá a paradicsomlevet és a fűszereket, majd a kukoricát és a babot. Főzd össze az egészet pár perc alatt.
3. Végül add hozzá az édesítőt és a citromlevet és ízesítsd sóval, borssal.
4. Ha nagyon éhes vagy egy pici főtt, tejes kiőrlésű vagy durum spagettit is adhatsz hozzá, így egy igazi, tartalmas egytálételt kapsz.