Imádom ezt a könnyű kis édességet. Kanalazós, krémes desszertek közül nálam ez a kedvenc! Talán, mert banánból készül, és én élek-halok a banánért.
Ezt a receptet, ha lehet, frissen készítsd el, tálalás előtt közvetlenül, mert egyébként a banán miatt bebarnulna. Viszont cserébe ez a puding csakis teljes, egész hozzávalókat tartalmaz és főzni sem kell. Csak dobálj bele mindent egy turmixgépbe, és a többit a természet megoldja!
Banán puding
2 adag
4 banán (Pont megérett banánok a legjobbak. Ne legyen se túl nyers, se túl érett!)
6 evőkanál kisszemű zabpehely + 8-9 evőkanál víz (mikróban 1-2 perc alatt melegítsd össze, hogy minden zabszem megpuhuljon.)
Csipet őrölt szerecsendió
Vanília (opcionális)
Kb. 8 evőkanál növényi tej
Fahéj
Lépések:
1. A zabpelyhet a vízzel keverd össze egy kis tálkában. Melegítsd meg mikróban 1-2 perc alatt. Akkor jó, ha teljesen puha, omlós a zabpehely. (A megpuhult zabot használhatod melegen és hidegen is a receptben, kedvedtől függően. Én mindenhogy szeretem!)
2. A növényi tejet, a banánokat, a megpuhult zabpelyhet, a vanília kivonatot és a csipet szerecsendiót tedd bele egy turmixgépe és kis fokozaton kezd el összeturmixolni, majd kapcsolj fel maximumra. Ha szükséges, adj hozzá még pici növényi tejet! A lényeg, hogy teljesen homogén, krémes, de ne túl híg állagú pudingot kapjál.
3. Ezután tálald kis poharakban banánkarikákkal vagy más gyümölcsökkel a tetején, fahéjjal megszórva!