Életmentő vacsora lehet egy hosszú nap után. Szerencsére a hétvégi levesből megmaradt egy kicsi, aminek ma este nagyon örültem. Tegnap, vasárnap lévén valami meleg levesen járt az eszem egész nap. Ráadásul csicseriborsó-főzésből maradt ki egy kis alaplé, aminek így nagy hasznát vettem. Meglepően jó kis levest sikerült összehoznom, persze csak a befektetett energiához és időhöz viszonyítva. Össz-vissz 15 perc alatt kész lett, és még a mélyhűtőt is sikerült hasznosan kiürítenem vele! :)
Instant zöldségleves
1 db vöröshagyma
Alaplé v. víz
Fagyasztott zöldségek (Bármilyen, ami a mélyhűtődben lapul. Én ma zöldborsót, kukoricát, bébi répát, zöldbabot, brokkolit, karfiolt és egy szelet sütőtököt is találtam.)
Sűrített paradicsom
Mustár (Alnatura, DM)
Só, bors
Őrölt kömény
Gyömbér
Fokhagyma granulátum
Cayenne bors v. chili (valami csípősre és melegre vágytam)
Kakukkfű (bármilyen zöldfűszer)
Lépések:
1. Szeleteld fel a hagymát és vízen párold meg.
2. Majd add a lábasba a fagyasztott zöldségeket és öntsd fel alaplével vagy vízzel.
3. Fűszerezd meg és főzd magas lángon pár percig. (Ne főzd túl a zöldségeket, maradjanak roppanósak.)
4. Ha minden kellően átpuhult, tegyél hozzá pár evőkanál sűrített paradicsomot és egy kis mustárt. (Én ekkor tettem bele a felszeletelt, előre megsült sütőtököt is.)
5. Sózd és fűszerezd még, ha szükséges, és ezzel el is készült.
6. Ne felejts el a végén beleszórni 2 evőkanál őrölt lenmagot, hogy ezzel is meglegyen a napi Omega 3!