2012.09.26.
11:01

Müzliszelet

DSC_0065_1.JPGA müzliszelet az egyik legjobb fegyver éhen halás ellen, mindig tarthatsz belőle a táskádban, bárhova elviheted, napokig eláll. A boltban található egészségesebbnél egészségesebbnek hitt müzliszeletek viszont tele vannak mindenféle dologgal, mint például extrudált gabonapehely, maltodextrin, szorbit, növényi ételzsír, inulin-oligofruktóz, lecitin, aroma és társaik, aminek többségéről azt sem tudod, micsoda. Na ez így is van jól! Amiről nem tudod, hogy micsoda, azt ne is edd meg, mert ezek rendre feldolgozott vagy akár mesterséges adalékok, amire semmi szükségünk. Helyette pár összetevőből otthon, nagyon gyorsan és egyszerűen bármilyen müzliszeletet el tudunk készíteni, amiben tuti, csak az van, amit mi beleraktunk. Teljes kontroll!

Imádom a teljes értékű, feldolgozatlan táplálkozás egyszerűségét! Mindenféle hókuszpókusz és macera nélkül, alig pár összetevőből fantasztikus dolgok születnek, és mindez a mi konyhánkban pár perc alatt.

 

Müzliszelet

Kb. 12 szelet

3 pohár kisszemű zabpehely

9 evőkanál almaszósz (Alnatura, DM-ből) vagy villával összetört banán

9 evőkanál méz v. juharszirup v. agávé nektár (lásd Note 1)

1 teáskanál vanília kivonat (opcionális)

Töltelék (lásd Note 2)

 

Note 1: Valószínűleg meg tudod csinálni a receptet xilittel is, de ebben az esetben megfelelően növeld az almaszósz vagy banánpüré mennyiségét.

Note 2: A lehetőségek tárháza határtalan. Bármilyen apróra vágott aszalt gyümölcs, magvak, fekete csokoládé szuper benne. Az én kedvencem, az aszalt sárgabarackos, fügés, mandulás, csokis verzió. (Ha használsz aszalt gyümölcsöt, akkor egy 5-10 percre forró vízben hagyd őket ázni, majd öntsd le a vizet és papírtörlővel itasd fel a felesleget is.)

Lépések:

1. Egy keverőtálban keverd össze a zabpelyhet, az almaszószt (vagy banánpürét), mézet (vagy juharszirupot, agávé nektárt) és a vaníliát, ha használsz.

2. Keverd őket egyenletesre egy keverőkanállal. Száraznak tűnhet, de nem az!

3. Add hozzá az apróra darabolt aszalt gyümölcsöket, magvakat, csokoládét stb.

4. Most melegítsd elő a sütőt 160 fokra. (A keverék addig pihen.)

5. Egy szilikonos sütőformába, vagy egy fehér kerámia sütőtálba vagy bármilyen sütőpapírral kibéleltbe egyenletesen oszlasd el a keveréket. Jól lapítsd le szorosan mindenhol.

6. Mehet a sütőbe. Süsd addig, amíg a széleknél már aranybarnává válik.

7. Ha kihűlt, szeleteld fel az egészet és tárold a hűtőben napokig. Evés előtt picit melegítsd fel mikróban mondjuk, hogy puhább legyen.

5 perc aktív idő alatt megvan az egész otthon fellelhető alapösszetevőkből. Sokkal jobb, mint a bolti műanyagok. Néha még én is elcsodálkozom, milyen egyszerűen is lehet főzni és sütni!

DSC_0050.JPG

Szólj hozzá!

Címkék: reggeli receptek édesség zabpehely

A bejegyzés trackback címe:

https://eddmagad.blog.hu/api/trackback/id/tr464803893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása