2012.07.14.
22:30

Egy alma minden nap!

Egy alma naponta megvédhet sok-sok betegségtől. Először is tele van vitaminokkal, mint például A, C és némi E, K vitamin, plusz ásványi anyagokkal, mint kálcium, kálium, magnézium, vas és foszfor. A benne lévő antioxidánsok védenek a káros szabadgyökök öregítő hatásaitól és a szervezet elsavasodásától, tobábbá rostjai segítik az emésztést és gyorsítják az anyagcserét. 

Ha ez még nem lenne elég, akkor itt van még egy érv:

A German Cancer Research Center 2008-ban végzett kutatásai azt igazolták, hogy jelentősen kisebb volt a szájüreg-, gége-, mell-, vastagbél-, vese- és petefészekrák  azoknál az alanyoknál, akik naponta egy vagy több almát fogyasztottak azokkal szemben, akik nem fogyasztottak almát.

Egy másik – a Cornell Egyetem által végzett – tanulmány szintén azt igazolta, hogy az alma héjában lévő polifenolok és fitokemikáliák gátolják az emlőrák tumoros sejtjeinek növekedését.

Egy alma kb. 4-5 gramm rostot tartalmaz, így ezzel már előrehaladtál a napi minimum 30-ból. Igen, ennyi a napi ajánlott minimum rostbevitel. Sajnos Magyarországon és hasonlóan a nyugati államokban is az átlagos rostbevitel mindössze 15 gramm naponta. Csak, hogy tudd, kizárólag növényi eredetű ételek tartalmaznak rostokat, állati eredetűek zérót!

Úgyhogy edd csak az almát, főleg mert finom, az év minden szakában elérhető bárhol, olcsó is, és mert ilyen pozitív hatásai vannak az egészségedre!

Szólj hozzá!

Címkék: titkok

A bejegyzés trackback címe:

https://eddmagad.blog.hu/api/trackback/id/tr674657090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása