Itt egy gyors reggeli ismét, vagy akár hideg vacsora. Semmi mást nem kell tenned, csak egy kis pácot elkészítened a tofu szeletekre és ezket kisütnöd (akár seitan/búzahús szeletekkel is működik). Ha rám hallgatsz, a tofut már előző este megkened a szósszal és reggel csak kisütöd pikk-pakk, két szelet rozskenyér közé teszed, gazdagítod uborka, répa, retek szeletekkel, becsomagolod és már viszed is magaddal reggelire. Ha nem készültél elő előző este, se baj, akkor is maximum 10 percet fog igénybe venni ennek a szendvicsnek az elkészitése tokkal-vonóval.
És mennyivel jobb, mint egy ízfokozós szendvicskrémmel megkent fehérkenyeres-sonkás-sajtos szendvics, vagy egy “macska körmét, kutya szőrét” is tartalmazó kenőmájassal megsimogatott paprikás zsemle (youtube videókat figyelembe ajánlok) …hát az egészségünknek és a vonalainknak biztosan…
Pikk-pakk szendvics
2 szendvics
4 szelet rozskenyér
4 szelet téglalap alakra felvágott tofu v. seitan/búzahús
Szeletelt zöldségek
Pác a tofura
2 sandwich-re, 4 szelet tofura
1 teáskanál sűritett paradicsom
1 teáskanál dijoni mustár
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál nemes élszetőpehely (opcionális)
1 teáskanál olivaolaj
csipet só
A pácot kézi habverővel keverd simára és kend meg vele a tofu szeleteket. Azonnal is kisütheted, vagy hagyhatod állni őket a hűtőszekrényben.
Süsd ki tapadásmentes serpenyőben a tofu szeletek mindkét oldalát. Olajat már nem kell pluszban használnod, mert a pác már tartalmaz eleget.
Tedd a kisült szeleteket két kenyér közé, addj hozzá friss zöldségeket és kész is vagyunk!