Ez az egyik kedvenc őszi receptem, hiába van tavasz. :) Azért őszi, mert sütőtökös. Helyette viszont édes burgonya is tökéletes (nekem ez mindig van), de még azt is kikerülheted szimplán sárgarépával.
1 adag
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1/2 tk őrölt kömény
1 tk mézeskalács fűszer (IGEN!)
2 ek sűrített paradicsom
1 konzerv vörös bab
1 kisebb zöld pritaminpaprika
2 kisebb répa (vagy kb. 1/2 pohár sütőtök v. édes burgonya püré)
1/3 pohár salsa
Növényi tej
Zöldségleves alaplé v. víz
Lépések:
1. Főzd meg a répát és tedd félre.
2. Párold meg a felaprózott hagymát és fokhagymát vízen vagy zöldségleves alaplén. Add hozzá a felkockázott zöld pritaminpaprikát, öntsd fel pici folyadékkal és fedő alatt párold meg.
3. Közben turmixold össze a répát pici növényi tejjel, hogy sűrű és pürés legyen.
4. Add a krémet a lábasba, tedd hozzá a lemosott babot, salsát, sűrített pardicsomot, fűszereket és forgasd össze az egészet!
5. Sózd ízlés szerint és készen is vagy!