2013.04.28.
19:14

Mézeskalács Chili

photo-6.jpgEz az egyik kedvenc őszi receptem, hiába van tavasz. :) Azért őszi, mert sütőtökös. Helyette viszont édes burgonya is tökéletes (nekem ez mindig van), de még azt is kikerülheted szimplán sárgarépával.

1 adag

1 vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1/2 tk őrölt kömény

1 tk mézeskalács fűszer (IGEN!)

2 ek sűrített paradicsom

1 konzerv vörös bab

1 kisebb zöld pritaminpaprika

2 kisebb répa (vagy kb. 1/2 pohár sütőtök v. édes burgonya püré)

1/3 pohár salsa

Növényi tej

Zöldségleves alaplé v. víz

 

Lépések:

1. Főzd meg a répát és tedd félre.

2. Párold meg a felaprózott hagymát és fokhagymát vízen vagy zöldségleves alaplén. Add hozzá a felkockázott zöld pritaminpaprikát, öntsd fel pici folyadékkal és fedő alatt párold meg.

3. Közben turmixold össze a répát pici növényi tejjel, hogy sűrű és pürés legyen.

4. Add a krémet a lábasba, tedd hozzá a lemosott babot, salsát, sűrített pardicsomot, fűszereket és forgasd össze az egészet!

5. Sózd ízlés szerint és készen is vagy!

Szólj hozzá!

Címkék: receptek főétel

A bejegyzés trackback címe:

https://eddmagad.blog.hu/api/trackback/id/tr65251413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása