Imádom a hummus-t, mert ahányszor elkészítem, annyi változat. Végtelenségig lehet variálni mustárral, sűrített paradicsommal, avokádóval, aszalt paradicsommal, fűszerekkel (kömény, kurkuma, curry, füstölt paprika, zöld fűszerek) stb.
Ez a mai adag így készült:
2 adag
1 konzerv csicseriborsó (vagy kb 1/2 pohár száraz megfőzve)
1 ek miso vagy szójaszósz
1/2 tk őrölt kömény
1/2 tk őrölt koriander
1/4 tk paprika
1/4 tk fokhagyma granulátum
1-2 tk mustár (Alnatura, DM üzletek)
1 citrom leve
Zöldségleves alaplé vagy víz
Turmixolj össze mindent teljesen krémessé annyi alaplével vagy vízzel, hogy kényelmesen forogjon a motor a turmixgépben.
Tálald zöldségekkel, pirítóssal vagy kukorica waffellel, balzsamecettel lelocsolva.