Isteni krémet kreáltam! Hajnal 2-kor jutott eszembe. :) Szokásos!
2 adag
1 konzerv fehérbab
1 pohár aszalt paradicsom (nem olajban csücsülős, hanem száraz)
1/2 tk fokhagyma granulátum
1/2 tk vöröshagyma granulátum
1/2 tk őrölt kömény
1/2 tk füstölt pirospaprika
1/3 pohár nemes élesztőpehely
1 ek vörösborecet
Lépések:
1. Az aszalt paradicsomot áztasd be forró vízbe 15 percre, hogy könnyebb dolga legyen a turmixgépednek.
2. Ezután mindent turmixolj össze annyi növényi tejjel vagy vízzel, amennyi a krémes állag eléréséhez szükséges.
Ha nincs aszalt paradicsomod, használj helyette esetleg pár evőkanál sűrített paradicsomot!
Mi uborkával és kukorica waffellel ettük, de szerintem rozsos pirítóssal lehet a legjobb. Plusz hosszúkásra szeletelt répával, zellerszárral, uborkával mindig tökéletes tv előtt ülős nasi! :)