A tejberizs volt a legeslegelső étel, amit egyedül is el tudtam készíteni. Valószínűleg azért, mert nagy kedvencem volt mindig is. A jó hír, hogy barnarizsből is isteni rizs pudingot lehet főzni, csak egy kicsit másképp. Így sokkal egészségesebb, rostosabb lesz, és igazán jól lehet vele lakni. Én imádom reggelire, de nyári melegben (ami most még sajna nincs) szuper desszert is jéghidegen a hűtőből.
Répatorta Rizs Puding
1-2 adag
1/3 pohár száraz barnarizs (semmiképpen sem előre párolt, gyors rizs)
1 pohár víz
Fél sárgarépa lereszelve (opcionális)
2-3 evőkanál mazsola
1 pohár növényi tej
1 púpos evőkanál kukoricakeményítő
¼ teáskanál kardamom
½ teáskanál fahéj
½ teáskanál mézeskalács fűszer
Csipet őrölt szerecsendió
1/8 teáskanál só
Édesítő ízlés szerint (juharszirup, méz, nyírfacukor stb.)
Tipp: Ha tudod, próbáld ki kókusztejjel is. Megéri, isteni ízvilágot eredményez, és nagyon passzol a ’’répatorta’’ fűszerezéshez.
Lépések:
1. Forrald fel az 1 pohár vizet, majd add hozzá a megmosott és lecsepegtetett barnarizst és a reszelt sárgarépát. Forrald össze, majd vedd alacsony fokozatra és fedő alatt párold addig, amíg az összes víz elfőtt.
2. Egy tálkában keverd össze a kukoricakeményítőt és a növényi tejet. Add hozzá a fűszereket és a mazsolát, majd öntsd az egészet a megfőtt rizshez. Főzd össze a pudingot, amíg be nem sűrűsödik.
4. Végül add hozzá a csipet sót, az ízlés szerinti édesítőt és még több fűszert, ha szeretnél.
5. Hidegen vagy melegen egyaránt tálalhatod.