2013.02.20.
20:48

Répatorta Rizs Puding

ricepudding-6.jpgA tejberizs volt a legeslegelső étel, amit egyedül is el tudtam készíteni. Valószínűleg azért, mert nagy kedvencem volt mindig is. A jó hír, hogy barnarizsből is isteni rizs pudingot lehet főzni, csak egy kicsit másképp.  Így sokkal egészségesebb, rostosabb lesz, és igazán jól lehet vele lakni. Én imádom reggelire, de nyári melegben (ami most még sajna nincs) szuper desszert is jéghidegen a hűtőből.

 

Répatorta Rizs Puding

1-2 adag

1/3 pohár száraz barnarizs (semmiképpen sem előre párolt, gyors rizs)

1 pohár víz

Fél sárgarépa lereszelve (opcionális)

2-3 evőkanál mazsola

1 pohár növényi tej

1 púpos evőkanál kukoricakeményítő

¼ teáskanál kardamom

½  teáskanál fahéj

½ teáskanál mézeskalács fűszer

Csipet őrölt szerecsendió

1/8 teáskanál só

Édesítő ízlés szerint (juharszirup, méz, nyírfacukor stb.)

Tipp: Ha tudod, próbáld ki kókusztejjel is. Megéri, isteni ízvilágot eredményez, és nagyon passzol a ’’répatorta’’ fűszerezéshez.

 

Lépések:

1. Forrald fel az 1 pohár vizet, majd add hozzá a megmosott és lecsepegtetett barnarizst és a reszelt sárgarépát. Forrald össze, majd vedd alacsony fokozatra és fedő alatt párold addig, amíg az összes víz elfőtt.

2. Egy tálkában keverd össze a kukoricakeményítőt és a növényi tejet. Add hozzá a fűszereket és a mazsolát, majd öntsd az egészet a megfőtt rizshez. Főzd össze a pudingot, amíg be nem sűrűsödik.

4. Végül add hozzá a csipet sót, az ízlés szerinti édesítőt és még több fűszert, ha szeretnél.

5. Hidegen vagy melegen egyaránt tálalhatod.

4 komment

Címkék: reggeli receptek édesség desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://eddmagad.blog.hu/api/trackback/id/tr825094891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ratane 2013.02.28. 10:51:35

Berta, ez nagyon jó. :) Elkészítettem, kanalazás közben pedig a lehetséges variációkon töröm a fejem. :) Köszönöm az ötletet!

eddmagad 2013.02.28. 11:10:47

:) En is allandoan. Mazsola, dio, repa, csokidarabkak, mandula, aszalt barack, gyumolcsok, kokusztej, kakaopor stb...ezek minde variciok, vegtelen sok lehetseges! Imadok piciket varialgatni egy recepten! :) Orulok, h izlett!

kicsihod 2013.03.10. 11:34:32

Hmm, ez (is) nagyon finom, kokusztejjel probaltam ki. :-) meg egy picit kevesebb kemenyitovel, mert szeretem ha higabb a puding :-)

eddmagad 2013.03.10. 11:35:57

@kicsihod:
Nyammmm! Kokusztejjel mennyei, es valoban lehet allitani a kemenyito mennyiseget izles szerint, sot minden marka kulonbozik es nem ugyanugy surit. :)
süti beállítások módosítása