2013.01.16.
20:23

Kubai Sala Leves

P9094228-001_1.JPGEgyszer egy fél üveg, felbontott salsa csücsült a hűtőszekrényemben. 2 perc gondolkodás után meginspirált és tudtam, hogy ennek másnap egy forró, pikáns, de valami nagyon egyszerű és gyors, mexikói levesben fogom hasznát venni. A leves isteni lett csupa alap összetevő felhasználásával. Csak a fűszeres szekrénykémet kellett hozzá jól kinyitom.

 

Kubai Sala Leves

1 póréhagyma (felkarikázva)

4 fokhagyma gerezd (összepréselve)

½ pritaminpaprika (felaprózva)

1 és 1/3 pohár száraz feketebab VAGY 2 konzerv vörös bab

½ pohár mild salsa (bármelyik Tescoban kapható)

Fűszerek:

1 teáskanál őrölt kömény

1 teáskanál őrölt koriander

½ teáskanál őrölt gyömbér

¼ teáskanál fahéj

1 teáskanál füstölt fűszerpaprika (ha nincs, akkor normál)

Só, bors

1 evőkanál holland kakaópor

½ - 1 evőkanál méz

1 narancs leve

 

Tetejére:

Friss, apróra vágott paradicsom

Friss, felaprózott új- vagy lilahagyma

Paprikás kesu tejszín (készítsd a recept alapján, csak tegyél hozzá 1 teáskanál paprikát is)

 

Lépések:

1. Ha száraz fekete babot használsz (bioboltokban kapható), akkor áztasd be éjszakára. Majd öntsd le róla a levét és friss vízben főzd meg előre.

2. A felkarikázott póréhagymát és az összepréselt fokhagymát párold meg pici vízen, kb. 2-3 perc alatt.

3. Add hozzá a felkockázott pritaminpaprikát, sózd meg és párold össze fedő alatt kb. 5-7 perc alatt.

4. Mehet bele a bab, majd öntsd fel az egészet annyi lével, hogy ellepjen mindent. Én a feketebab főzőlevét használtam. Nagyon jó ízt és krémes állagot kölcsönöz a levesnek. Ha konzervet használsz, akkor most ne öblítsd le, illetve adj hozzá még pici vizet, elég legyen a folyadék.

5. Add a leveshez a salsát, majd a fűszereket is. Sózd ízlés szerint. Főzd össze az egészet 5-8 perc alatt, majd a végén ízesítsd mézzel, kakaóporral és friss narancs levével.

6. Tálald valamilyen friss, ropogós zöldséggel a tetején (paradicsom, lilahagyma, újhagyma, paprika), avokádóval vagy esetleg kesu tejszínnel.

2 komment

Címkék: leves receptek

A bejegyzés trackback címe:

https://eddmagad.blog.hu/api/trackback/id/tr105022501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dove76 2013.04.02. 14:32:37

Szia, a mexikói és kubai salsa leves ugyanaz?

eddmagad 2013.04.02. 14:34:53

@dove76:
Igen, ez az! Latin-Del-Kozep-amerikai izvilag, neha nalam egyre megy! :) Annyit varialok rajta, hogy neha kukoricat is adok hozza! :)
süti beállítások módosítása