2012.12.11.
11:53

Egyszerűből Nagyszerűt: Csillogó Sárgarépa

Én tipikusan az a fajta ember voltam, aki egy nyers uborkától azonnal elszaladt. Egyszerűen sosem tudtam letolni a torkomon az ehhez hasonló egészséges, de számomra unalmas és még csak véletlenül sem ízletes zöldségeket. Ezért nekem nagy missziót jelentett az, hogy valamilyen úton-módon megszerettessem magammal ezeket az értékes ételeket. Szépen-lassan rájöttem, hogy minden csakis ízesítés kérdése, illetve egy fincsi szósz, öntet, néhány fűszer csodákra képes. Az ízetlen, ’’plain’’, unalmas zöldségeket is fel lehet dobni apró trükkökkel, és így már nem, hogy csak ’’ehetővé’’, hanem kifejezetten ízletessé varázsoltuk az önmagában nem épp kedvenc ételeinket.

Ma egy sárgarépás trükköt hoztam nektek. Közeledve a sütőtök szezon végéhez, fontos, hogy más forrásokból is pótoljuk a béta-karotint a bőrünk, immunrendszerünk, szemünk világa stb. védelmében. Erre nagyon jó módszer a sárgarépa rendszeres fogyasztása. Fontos, hogy ne csak nyersen, de főtt formában is fogyasszuk, hiszen a béta-karotin egyike azoknak a tápanyagoknak, amelyek melegítés hatására jobban feszívódnak és hasznosulnak a szervezetükben. Sárgarépát szerencsére az egész év folyamán lehet kapni, viszonylag jó árban. Remélem, ezzel az apró ötlettel még gyakrabban illetve szívesebben fogsz sárgarépát pakolni a bevásárló kosaradba.

 

IMG-20121211-WA0023.jpgCsillogó Sárgarépa

 3-4 darab répa (felkarikázva)

2 teáskanál mustár (Alnatura, DM-ben kapható)

½ teáskanál oregánó

½ teáskanál kakukkfű

1 evőkanál juharszirup vagy méz

2 teáskanál kukoricakeményítő

Só, bors

1 evőkanál fehérborecet vagy citromlé

 

Lépések:

1. A felaprózott répát pici vízen, fedő alatt párold meg. Mindig csak vékony réteg víz legyen a lábas alján.

2. A kukoricakeményítőt keverd össze pici vízzel és tedd félre.

3. Mikor a répa már kellően megpárolódott, de nem túl puha, add hozzá a kukoricakeményítős keveréket, a mustárt, a fűszereket és a juharszirupot vagy mézet. Kevergesd, amíg besűrűsödik, kb. 2 percig. Sózd, borsozd ízlés szerint és locsold meg végül fehérborecettel vagy citromlével.

4. Forgasd össze az egészet, és fogyaszd önmagában, salátaágyon, barnarizzsel vagy körteként. A tetejét díszítheted szezámmagokkal!

Remélem, jobban fog ízleni, mint a natúr, párolt répa!

Szólj hozzá!

Címkék: titkok egyszerűből nagyszerűt

A bejegyzés trackback címe:

https://eddmagad.blog.hu/api/trackback/id/tr434959624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása