2012.11.26.
19:20

Sárgarépa krémleves

DSC_0271.jpgEgy pár sárgarépát nem nehéz mindig kéznél tartani, hiszen sokáig eláll és szinte mindig kapható. Egy ködös hétfő estén pedig nincs is jobb kényeztetés, mint egy krémes, A-vitamindús, meleg leves, amihez alig pár hozzávaló szükséges csak, és könnyen el is készíthető.

 

Sárgarépa krémleves

2 nagy adag

1 vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma (összepréselve)

Kb. fél kg sárgarépa (vékonyan felkarikázva)

½ pohár zabpehely (bármilyen)

½ pohár növényi tej

Fűszerek:

½ teáskanál őrölt gyömbér

¼ teáskanál fahéj

¼ teáskanál szerecsendió

Csipet őrölt szegfűszeg

¼ teáskanál őrölt koriander

½ teáskanál őrölt kömény

Só, bors (ízlés szerint)

Pici juharszirup vagy méz (ízlés szerint)

 

Tipp: Egyszer-egyszer készítsd el kókusztejjel. Megéri!

 

Lépések:

1. A felaprózott hagymát bő vízen párold meg, majd add hozzá az összepréselt fokhagymát és a répakarikákat. Öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózd meg picit, majd add hozzá a fűszereket és fedő alatt főzd kb. 10 percig.

2. Add hozzá a zabpelyhet, és főzd tovább, egészen addig, amíg a répa megpuhul és a zabpehely teljesen puha, majdhogynem túlfőtt állapotba kerül. Ez adja meg a leves krémességét.

3. Tedd az egészet egy turmixgépbe, add hozzá a növényi tejet és turmixold őket össze teljesen krémessé.

4. Öntsd vissza a lábasba, sózd még, ha szükséges, forrald össze az egészet, majd ízesítsd pici juharsziruppal vagy mézzel, ha szeretnéd.

5. Tálald frissen őrölt borssal és pici zabpehellyel meghintve.  

Szólj hozzá!

Címkék: leves receptek

A bejegyzés trackback címe:

https://eddmagad.blog.hu/api/trackback/id/tr264927019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása