2012.11.21.
12:52

Tippek a mai napra: pattogass kukoricát szűkülő farmernadrág-effekt nélkül!

Ki ne szeretné a pattogatott kukoricát?! Moziban, otthonülős, filmnézegetős estéken kötelező akció!

Ahogy mama készítette el anno, az még majdnem teljesen rendben is volt, az olajat leszámítva, amit a lábas aljába tett. Na de ha bármilyen szupermarketben veszel egy előre pattogatott popcornt, vagy a mikrós változatot, akkor bizony van okod félni, sőt rettegni a több tonna kalóriától, amit egy kis csomaggal bemajszolsz, na meg a kis híján méregként definiálható adalékanyagoktól, amiket rendre beletesznek nekünk! Ilyenek a finomított növényi zsírok, hidrogénezett olajok, glukóz-fruktóz szirup, színezők, aromák, ízfokozók, izolált tejporok, szójalecitin stb. Na és akkor még ott van a mértéktelen mennyiségű hozzáadott só, amitől majdnem, hogy nátriummérgezést lehet kapni. Elvonja, kiszipolyozza a vizet a tested minden porcikájából, ezzel dehidratál és segít elhízni. Egy késő esti, XXL-es, mozis popcorn után másnap reggel úgy nézel ki, mint egy felfújt lufi, egy extra hormonháztartással megáldott tinédzser, arcocskádon olajos foltok, patik, mitesszerek, szemed alatt szürke táskák. Mindez nem csoda! A hidrogénezett transzzsírok továbbá roncsolják az ereket és szívbetegségekhez vezetnek, de még ennél is veszélyesebbek. Károsítják az immun- és idegrendszert! De ami a hab a tortán az a DIACETIL, ami a vajaroma egyik összetevője, élelmiszer-adalékanyagként alkalmazzák a margaringyártásnál, valamint a pattogatott kukorica ízesítésénél és illatosításánál. Ez az anyag bizonyítottan szoros kapcsolatban áll az Alzheimer-kór kialakulásával, mivel a diacetil serkenti az agyban a beta-amyloid fehérje csomósodását, amely az Alzheimer egyik kiváltó oka. Az így felgyülemlett plakkok pedig az idegsejtek pusztulását okozzák.

Szóval, a több kiló zsír, transzzsír, adalékanyagok, ízfokozók és só miatt kérlek, felejtsd el a boltban vagy moziban vásárolt pattogatott kukoricát.

healthy-popcorn-recipe.jpgHelyette csináld magad otthon, mindössze pár perc alatt. Vegyél nyers, száraz kukoricát (DM-ben, Müllerben biztosan kapsz, ha nincs a közeledben, akkor kérdezd nagymamádat, ő tudni fogja, hol tudod beszerezni) és egy papírzacskót. Akár olyat, ami újrahasznosítható hulladékgyűjtésre lett kitalálva. DM-ben, Müllerben szintén biztosan lesz, de persze sok helyen máshol is. Tegyél a zacskóba 3-4 evőkanál kukoricát, pici sót és semmi olajat! Egy bármilyen, mikróálló fonállal kösd át a papírzacskó nyílását, és mikrózd az egészet addig, amíg már nem hallasz több pattogást. ’’Topping’’ gyanánt pedig használd a fantáziádat! Ha ’’sajtos’’ popcornra vágysz, akkor a nemes élesztőpehely telitalálat lesz. Bioboltokban tudod beszerezni. Szórj egy picit a kész popcornra, meglátod, isteni. De használj bátran bármilyen szárított fűszert, amit otthon találsz. Olasz fűszerkeveréket, Vegeta Naturella Flekken fűszert, paprikát, fokhagyma granulátumot, akár fahéjat!

Egészséges, ’’mérgezetlen’’, tocsogó olajtól mentes, több száz kalóriát és rengeteg sót megspóroló, olcsó, kiadós házi popcornt fogsz kapni. És miért is ne vinnéd magaddal a moziba!? 

Szólj hozzá!

Címkék: titkok tippek a mai napra

A bejegyzés trackback címe:

https://eddmagad.blog.hu/api/trackback/id/tr44918008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása