2012.11.06.
10:37

Tippek a mai napra: készülj elő esténként a másnapra!

tomorrow.jpgMielőtt esténként lefeküdni indulsz, készíts elő minden apróságot másnapra! Ezzel bebiztosítod magad a kapkodás ellen, nem marad ki a reggeli, és nyugodtan indulsz majd el a munkába, iskolába, ahol majd jobban tudsz koncentrálni. Az olyan napok, amikor kimarad a reggeli kis szertartás, rendre nem telnek jól. Kapkodsz, ideges vagy, nyugtalan vagy, tudod, hogy rumli es rendetlenség var rád, ha hazamész, elfelejtettel ezt-azt. Ilyenkor hajlamos az ember a felesleges melléevésekre, de még a rengeteg stresszhormon is gátolhatja a hasznos tápanyagok megfelelő helyre történő eljutását illetve a fogyást. Az egészséges táplálkozásnak a lelki egyensúly is nagyon fontos része, enélkül nem várhatunk csodákat!

Ennek érdekében pedig megtehetünk olyan apróságokat, amelyek semmibe sem kerülnek nekünk esténként, ám reggelenként a világot jelenthetik!

Készítsd be a táskádat, pakolj bele minden fontosat, és tedd az ajtó mellé, hogy már csak fel kelljen karolnod! Ne felejts el magaddal vinni egy banánt, almát, pici diót, mandulát és esetleg 1-2 otthon készített muffint délutáni éhenhalás ellen.

Dobd össze a reggelidet villámgyorsan. Amikor sietek, nincs energiám többre, tele van a fejem más gondolatokkal, akkor nálam rendszeresen egy gyümölcsös zabkása jelenti a ''mentsvárat''. Annál is inkább, mert ezt reggelente csak ki kell emelni a hűtőből, és már lehet is enni. Előző este összekészítem, és a hűtőben hagyom éjszakázni.

0400aa89a9128a7d_yogurt.preview.jpg½ pohár nagy szemű zabpehely

¾ pohár növényi tej vagy víz

2 evőkanál mazsola

2 evőkanál őrölt lenmag

Fahéj, szerecsendió

1 banán

 

A zabpelyhet, tejet, lenmagot, mazsolát egy tálkában összekészítem. Reggel fűszerezem és villával összetört banánpürével krémesítem, édesítem. (Hogy ne legyen unalmas, vegyél a DM-ben különböző gyümölcsszószokat, és variáld kedvedre azokkal.)

Én mindig bekészítem a vizet és a papír filtert is a kávéfőzőbe esténként. Reggel csak hozzáadom az őrölt kávét, és mire észreveszem, már le is főtt a kávé.

Hasznos lehet, ha a ruhádat is előkészíted másnapra. Na ezzel rengeteg idő megspórolható.

Ha nem kutyafuttában indulsz el otthonról reggelenként, meglátod, sokkal kiegyensúlyozottabbak lesznek a napjaid. Ez mind az egészségedre, mind a közérzetedre, mind pedig külső megjelenésedre nagyon pozitív hatással lesz! A test a lélek tükre, ápoljuk azt is!

Szólj hozzá!

Címkék: titkok tippek a mai napra

A bejegyzés trackback címe:

https://eddmagad.blog.hu/api/trackback/id/tr124893253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása