2012.10.18.
09:56

"Sütőtökös pite" zabkása

DSC_0113.jpgMostanában majdnem minden nap zabkását reggelizem. Na de, hogy ne legyen unalmas, igyekszem variálni az ízeket. Minden reggel valami új felfedezéssel indul. Egyszer szedres-csokis, másszor almás pite, aztán banános és ma sütőtökös pite oatmeal következett. Nagyon egyszerűen ki lehet hozni a legegyszerűbb dolgokból is a legfinomabbat!

A reggeli zabkásádat nem is kell megfőzni! Kinek is lenne rá ingerenciája minden reggel, indulás előtt…

Csak ’’összedobálod’’ a hozzávalókat, mielőtt elmész este lefeküdni, és reggel már csak megeszed vagy viszed magaddal kisdobozban.

 

"Sütőtökös pite" zabkása

1 adag

½ pohár nagy szemű zabpehely

2 evőkanál őrölt lenmag (kávédarálóban őröld meg, ha egész lenmagod van)

2 evőkanál mazsola

¾ pohár növényi tej (lehet víz is vagy ¼ pohár víz és ½ pohár növényi tej kombináció, hogy spóroljunk is kicsit)

¼ pohár sütőtök püré (villával összetört, előre megsütött tökből)

1 teáskanál fahéj

1 csipet gyömbér, kardamom és szerecsendió

Édesítő (Méz / juharszirup/ agávé / xilit)

 

Tipp: Ha nincsen előre kisütött sütőtököd, akkor helyettesítsd villával összetört banánpürével (1 db banán), hagyd el a kardamomot és a gyömbért, illetve én ezt édesíteni sem szoktam, mert a banán eléggé édessé teszi nekem.

 

Lépések:

1. Este, lefekvés előtt keverd össze egy tálban a zabpelyhet, az őrölt lenmagot, a mazsolát és a növényi tejet. Fedd le és hagyd a hűtőben éjszakázni. (Tökéletesen megpuhul a zabpehely így, főzés nélkül. Kisszemű zabpehely nem működik, mert az ’’túlázna’’.)

2. Reggel keverd hozzá a sütőtök pürét, a fűszereket és az édesítőt, majd mikróban vagy kis lábasban melegítsd össze az egészet (2 perc), vagy fogyaszd hidegen.

Szólj hozzá!

Címkék: receptek zabpehely

A bejegyzés trackback címe:

https://eddmagad.blog.hu/api/trackback/id/tr624855774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása