2012.10.11.
22:55

Ismerjük meg egymást: Timi és családja

Ma ismerjük meg Timit és családját!

Tímea egy 28 éves, fiatal édesanya, aki Bécsben él családjával. Gyógytornász és aerobik edzőként dolgozik, úgyhogy ebből máris sejthetjük, hogy a rendszeres testmozgás fontos helyet foglal el az életében, ami biztosan rengeteg pozitív hatással van egészségére!

IMG_1815.jpgTimi még kezdőnek tartja magát az egészséges táplálkozás területen, azon belül főleg a növényi táplálkozás témájában, de nagyon nyitott, nagyon érdeklődő, és folyamatosan tanulni szeretne és többet tudni. Elszántsága vitathatatlan! Kitartóan és a tőle telhető legnagyobb türelemmel igyekszik megvalósítani a teljes életmódváltást.

Legnagyobb vágya és célja, hogy egészséges, fitt, energikus családanya és feleség legyen, ezzel legtöbbet adva magából férje és kisfia számára!

Tímea rendszeres bőrproblémákkal illetve 10 évre visszanyúló evészavarokkal küszködött. Ez utóbbi kulcsszerepet játszik életmódváltásának okai között.

Timi a következő lépéseket tartotta fontosnak és tette meg egészsége érdekében eddig:

Több mint két hónapja nem fogyaszt húst illetve tojást. A tejet is sikerült más alternatívákkal helyettesítenie. Legnagyobb problémát számára, jelenleg is a natúr joghurt és a sajtok étrendből való kiszorítása okozza.

Ezzel biztosan nincs egyedül! Rengeteg embertől hallom, hogy talán minden másttól igen, de a tejtermékektől és azon belül is elsősorban a sajtoktól nem sikerül megválni.

Ennek nagyon egyszerű fizikai illetve lelki okai vannak. A tejtermékek és főleg a sajt az agyban kazomorfinok termelődését serkenti fogyasztás közben. Ezek az opiát-szerű anyagok pontosan ugyanolyan euforikus állapotot okoznak, mint az alkohol fogyasztása például. Minél több sajtot eszünk, annál többet kívánunk! Jó hír: egyszer kell leszokni (mint az alkoholizmusnál) és utána minden vágyunk elmúlik iránta. Leszokni nehéz lehet, de később már egyszerű lesz visszautasítani a joghurtot vagy éppen a sajtokat. Próbálj meg erős lenni, Timi, és el fog múlni a tejtermékek iránti vágyad is!

Tímea számára további nehézséget okoz az, hogy az elmúlt egy hónapban egyre többször erős késztetést érez édességek és péksütemények fogyasztására.

Az édesség iránti vágyódást sokan ismerjük! Én úgy próbálom ezeket napi szinten ’’kielégíteni’’, hogy valami egészségesebb édesség után nyúlok! Ez sokszor csak egy alma- vagy alma-banán szósz a DM-ből (Alnatura), megszórva jó sok fahéjjal és mandulával vagy pár szelet rozskenyér banánkarikákkal, fahéjjal és pici juharsziruppal, esetleg mandulavajjal megkoronázva. Gyakran csak a hűtőben heverő barnarizst ’’turbózom’’ fel meleg növényi tejjel, agávé nektárral, mazsolával, fahéjjal, vaníliával összekeverve délutáni desszert gyanánt. Ja és persze pár kocka, sötét étcsokoládé mindig jól jön! :)

Timinek nagyon fontos célja az, hogy semmiképpen se váljon belőle ’’junkfood vegán’’! Ugye, csak azért, mert valami technikailag vegán, az még nem jelenti automatikusan azt, hogy egészséges ételről van szó. Gondoljunk csak a chips-ekre, sültkrumplira, cukormázra és társaikra.

 

Imádtam Tímea levelét! Tele volt pozitiv gondolatokkal és kedvességgel. Egy fiatal, energikus, vidám anyukát ismertem meg, aki minden telhetőt megtesz egészsége érdekében. Tele van akaraterővel és hajlandó rengeteg változtatásra életmódjával kapcsolatban. Nagyon tetszett, hogy meglátta az egész ételek, a teljes értékű, növényi táplálkozás és az értéktelen, feldolgozott, vega ételek közötti különbséget! Biztos vagyok benne, hogy a sajt és joghurt iránti vágyakozás is el fog múlni, csak erősnek kell lenni, és megpróbálni leküzdeni a függőséget! Édesség iránti vágyait pedig talán egészségesebb édességekkel tudja a jövőben kezelni, illetve péksütemények gyanánt, majd megpróbálok pár, új muffin recepttel előállni!  :) Amit pedig a legjobban remélek, az az, hogy ebben a nagyon jól elindult folyamatban Timi meglátja az ételekben rejlő szépséget és értékeket, ezáltal kialakul egy egészséges kapcsolata, kötődése hozzájuk illetve tisztelete irántuk! Ehhez, az ételek és köztünk lévő harmóniához biztosan hozzá fog járulni az, hogy Timi egyre-egyre jobb egészségnek örvend majd a pozitív változtatásoknak köszönhetően, és ezt saját bőrén érezni is fogja! Valószínűleg már érzi is, ami folyamatosan segít neki kitartásában és a helyes úton maradásában!

Csak így tovább, Timi! Köszönjük!!!

Szólj hozzá!

Címkék: titkok

A bejegyzés trackback címe:

https://eddmagad.blog.hu/api/trackback/id/tr694833850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása