2012.08.24.
17:41

Datolya szirup

DSC_0161.JPGNa ha létezik természetes és egészséges édesítőszer, akkor ez az!!! Az otthon készített datolya szirup vagy paszta az összes közül a lehető legkevésbé feldolgozott és finomított opció. Természetesnek lehet nevezni a mézet, juharszirupot, agévé nektárt, teljes nyers cukrot vagy a nyírfacukrot is, de azért ezek is átmennek némi feldolgozási folyamaton, mire az asztalunkra kerülnek. A datolya szirup pedig semmi másból nem áll, csak datolyából és vízből. Aszalt, csomagolt és CUKROZATLAN datolyát pedig szerencsére már mindenhol lehet kapni, de legkönnyebben DM és Rossmann üzletekben találod meg.

Összesen 30 aktív másodperc kell ahhoz, hogy elkészüljön és 2 hétig simán elvan a hűtőszekrényben. Használhatod a reggeli zabkásádban, tejbegrízedben vagy sütésnél, főzésnél is. Ennél egyszerűbb, egészségesebb, otthon elkészíthető édesítőszert nem lehet elképzelni!

Ha most még használsz mindenféle tablettás, folyékony és egyéb mesterséges, kémiai úton előállított édesítőszereket, akkor remélem, hogy ez most segít leszokni egyszer és mindenkorra!

 

Datolya szirup

Datolya (én kb. 200 grammból szoktam egyszerre szirupot készíteni)

Víz (amennyi bőven ellepi a kimagozott datolyákat)

DSC_0132_1.JPGLépések:

1. Áztasd be a datolyát egy éjszakára annyi vízben, amennyi bőven ellepi.

2. Öntsd bele egy turmixgépbe az egészet és jó pár percig turmixold össze, hogy teljesen homogén legyen. Addhatsz hozzá még pici vizet, ha hígabbra szeretnéd. Ezt te szabályozod.

3. Hűtőszekrényben, befőttes üvegben tárolva 2 hétig eláll.

 

Én minden reggel ebből teszek egy kanállal az oatmeal-embe és sütésnél, turmixoknál is rengetegszer használom. Imádom! Tiszta egészség, feldolgozatlan, természetes, teljesértékű édesítőszer könnyedén, otthon!

DSC_0183.JPG

Szólj hozzá!

Címkék: receptek

A bejegyzés trackback címe:

https://eddmagad.blog.hu/api/trackback/id/tr324729933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása