2012.04.17.
18:10

Ceasar saláta másképpen

DSC_0092.JPG

Azért mésképpen, mert a szokásos halszószos öntet helyett valami egészen mást találtam ki, ami szerintem annyira pikáns lett, hogy még jobb, mint az eredeti, ezért akár más típusú salátáknál is nyugodtan alkalmazhatod.

Amiért még más az az, hogy én csirkemell helyett seitant (búzahúst) használtam, de akár pirított tofukockákkal is el tudom képzelni. Persze maradhasz a csirkemell kockáknál is, ha neked az tetszik jobban illetve a szójajoghurt helyett is használhatsz normál joghurtot is.

Ez egy laktatóbb saláta verzió, hiszen nem csak zöldségek, gyümölcsök felhasználásával készült, hanem “hús” és rozskenyér kockák is dúsítják egy krémes szósz ölelésében, így egy késői vacsoraként még elég is lehet.

 

Ceasar saláta másképpen

2 adag

Kb. fél jégsaláta

Kb. 12 olivabogyó

1 alma (vékony szeletekre vágva)

2 szelet rozskenyér (felkockázva)

1 szelet seitan v. csirkemell (felkockázva)

 

Öntet

½ csésze szeletelt mandula

2/3 csésze szójajoghurt

2 púpos evőkanál nemes élszetőpehely (kihagyható)

2 teáskanál szójaszósz

2 teáskanál fehérborecet

Fél teáskanál dijoni mustár

1 gerezd fokhagyma (összetörve)

1 kiskanál juharszirup (vagy méz)

Só, bors

Az öntetet készítsd el úgy, hogy a minden összetevőjét egy turmixgépbe tegyél bele és turmixold össze őket. Ha a nemes élesztőpelyhet kihagyod, akkor esetleg több sóra lehet szükség és ecetből is kellhet több, hogy ugyanolyan pikáns ízhatású legyen az egész.

A jégsalátát mosd meg, kézzel tépkedd apróbb darabokra. Helyezd rá az almacikkeket és az olivabogyókat.

Pirítsd meg a kenyérkockákat (tapadásmentes serpenyőben olaj nélkül), majd a seitan vagy megsózott csirkemell kockákat. Add hozzá őket a saláta keverékhez, majd öntsd nyakon az öntettel és kész is a kb. 10 percet igénybevevő vacsorád!

1 komment

Címkék: saláta receptek

A bejegyzés trackback címe:

https://eddmagad.blog.hu/api/trackback/id/tr294457244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása