2012.03.22.
21:45

French toast

Ezzel az étellel Amerikában ismerkedtem meg. Tipikus amerikai reggeli az IHOP éttermekben (ahogyan a neve is mutatja), persze az a verzió egy kiló pocukorral van meghintve és úszik a zsírban. Most mindenki maga elé képzelt egy nagyméretű, túlsúlyos amerikait, ahogy reggelire megeszik egy húsvétot, ebédre egy karácsonyt, vacsorára pedig egy ”Thanksgiving”-et, desszertnek meg egy egész ”Bithday party”-t. Nem csoda, hogy a társadalom (ott is és itthon is) nagy része elhízott, túlsúlyos és mindeféle táplálkozásból eredő betegséggel küszködik.

Viszont azt meg kell hagyni, hogy valóban nehéz ellenállni ilyesfajta ínycsiklandó ételeknek, épp ezért most itt van egy sokkal szívbarátabb verziója ennek a tipikus amerikai reggelinek, amit leginkább egy hazai bundáskenyérhez tudnék hasonlítani fűszeres, gyümölcsös, édes kiadásban.

Hmmmm….ez tipikusan az a reggeli, amiért ha éjjel  felébredek, alig várom, hogy reggel legyen már és ehessem ezt a mennyei mannát. A legnagyobb kedvencem! A legjobb benne, hogy pikk-pakk elkészül és garantáltan nem leszel vele éhes ebédig., ami nálam gyakran egy salátára redukálódik vagy későbbre tolódik egy ilyen vitamindús, laktató, ízbomba, meleg reggeli után. Nálunk annyira nagy kedvenc lett, hogy még a ”nem szeretem az édeset reggelire” családtagjaim is imádják és számonkérik rajtam.

Hogy még jobban megkönnyítsem a dolgomat, a kenyérszeletekre kerülő ”bundát” már általában este össze szoktam keverni és a hűtőben hagyni. Reggel meg csak megforgatom benne a kenyeret és 2 perc alatt kisütöm, megrakom mindenféle gyümölccsel (kedvencem eperrel, banánnal, áfonyával) és pici juharsziruppal öntözöm. De az sem szokott visszatartani, ha esetleg előző nap nem készültem elő.

 

French toast

4-6 szelet kenyérre

 

1/4 csésze rozsliszt (Biopont, DM-ben, Spar-ban kapható)

1/3 csésze + 2 evőkanál szójatej (vagy bármilyen)

1 teáskanál fahéj

1/8 teáskanál szerecsendió

1/8 teáskanál őrölt szegfűszeg

1 evőkanál barnarizsszirup v. 2 csapós evőkanál xilit

Csipet só

 Rozs- vagy tönkölykenyér

 2 evőkanál margarin (sütéshez)

 Gyömölcs (eper, banán, áfonya, szeder stb.)

Juharszirup (szervírozáshoz)

 

 

Az első hét összetevőt kézi habverővel egyenletesre kevered össze egy tálkában. Ez lesz a ”bunda”, amiben megforgatod a kenyérszeleteket.

 

A kenyérszeleteket pár percig hagyd állni a szószban, hogy minél többet magába szívjanak belőle. 

 

 

Ezután serpenyőben, margarinon minkét oldalát süsd meg. Tegyél feldarabolt gyümölcsöket két szelet kenyér közé illetve a tetejére, öntözd meg pici juharsziruppal és melegen tálald azonnal!

DSC_0255.jpg

 

Szólj hozzá!

Címkék: reggeli amerikai receptek

A bejegyzés trackback címe:

https://eddmagad.blog.hu/api/trackback/id/tr904333958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása