2013.02.21.
14:19

Kukorica Puding

2012-12-18 09.39.27.jpgEz a puding nem egy desszert puding, hanem egy krémes kukoricaétel, amely tökéletes köretként vagy önmagában egytálételként, de még előételként is megállja a helyét. Olyan gazdag textúrája van, hogy beleharapva sosem hinnéd, hogy egy egészséges ételről van szó.

Ezt a pudingot tesómmal közösen fejlesztettük ki, mikor vendégségben jártak nálunk. Valami kukoricasaláta félét kért tőlem, de olajos majonéz helyett inkább erre a verzióra jutottunk. Azóta rendszeresen elkészítem, mindenki imádja és igazi vendégváró fogás is.

 

Kukorica Puding

4 adag

2 konzerv kukorica (lemosva, lecsepegtetve)

Kb. 1/3 pohár növényi tej (épp annyi, hogy a turmixgép forogjon)

Kb. ½ pohár tofu/ 120 gramm (tofumentes verziót ld. alább)

1 teáskanál őrölt gyömbér

¼ teáskanál cayenne bors

1 teáskanál kurkuma

¼ pohár teljes liszt (bármilyen)

Só vagy szójaszósz (ízlés szerint)

1 lilahagyma (felaprózva)

1-2 teáskanál zöld fűszer (kedvedre variálva – pl. oregánó, rozmaring, kakukkfű, petrezselyem stb.)

Tipp: ha nincsen tofud vagy bármilyen okból kerülöd a szóját, akkor helyette használj ½ pohár szójatejet 1 evőkanál kukoricakeményítővel elkeverve.)

Lépések:

1. ¾ pohár kukoricát válassz külön és tedd a turmixgépbe a növényi tejjel, kézzel szétmorzsolt tofuval, gyömbérrel, kurkumával, cayenne borssal, liszttel. Turmixold az egészet teljesen krémesre. Ha szükséges adj még hozzá növényi tejet, hogy forogjon a turmixgép. Ízesítsd sóval vagy szójaszósszal.

2. A kimaradt kukoricát, a felaprózott lilahagymát és a választott zöldfűszert keverd össze egy másik tálban, majd add hozzá a keveréket a turmixgépből. Forgasd össze az egészet, majd öntsd egy sütőtálba.

3. 200 fokon süsd addig, amit a teteje megpirul (kb. 20-30 perc).

4. Tálald lencse loaffal, tofu rántottával, sült burgonyával, csillogó sárgarépával vagy salátával.

Szólj hozzá!

Címkék: receptek

A bejegyzés trackback címe:

https://eddmagad.blog.hu/api/trackback/id/tr55096536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása