Ez a puding nem egy desszert puding, hanem egy krémes kukoricaétel, amely tökéletes köretként vagy önmagában egytálételként, de még előételként is megállja a helyét. Olyan gazdag textúrája van, hogy beleharapva sosem hinnéd, hogy egy egészséges ételről van szó.
Ezt a pudingot tesómmal közösen fejlesztettük ki, mikor vendégségben jártak nálunk. Valami kukoricasaláta félét kért tőlem, de olajos majonéz helyett inkább erre a verzióra jutottunk. Azóta rendszeresen elkészítem, mindenki imádja és igazi vendégváró fogás is.
Kukorica Puding
4 adag
2 konzerv kukorica (lemosva, lecsepegtetve)
Kb. 1/3 pohár növényi tej (épp annyi, hogy a turmixgép forogjon)
Kb. ½ pohár tofu/ 120 gramm (tofumentes verziót ld. alább)
1 teáskanál őrölt gyömbér
¼ teáskanál cayenne bors
1 teáskanál kurkuma
¼ pohár teljes liszt (bármilyen)
Só vagy szójaszósz (ízlés szerint)
1 lilahagyma (felaprózva)
1-2 teáskanál zöld fűszer (kedvedre variálva – pl. oregánó, rozmaring, kakukkfű, petrezselyem stb.)
Tipp: ha nincsen tofud vagy bármilyen okból kerülöd a szóját, akkor helyette használj ½ pohár szójatejet 1 evőkanál kukoricakeményítővel elkeverve.)
Lépések:
1. ¾ pohár kukoricát válassz külön és tedd a turmixgépbe a növényi tejjel, kézzel szétmorzsolt tofuval, gyömbérrel, kurkumával, cayenne borssal, liszttel. Turmixold az egészet teljesen krémesre. Ha szükséges adj még hozzá növényi tejet, hogy forogjon a turmixgép. Ízesítsd sóval vagy szójaszósszal.
2. A kimaradt kukoricát, a felaprózott lilahagymát és a választott zöldfűszert keverd össze egy másik tálban, majd add hozzá a keveréket a turmixgépből. Forgasd össze az egészet, majd öntsd egy sütőtálba.
3. 200 fokon süsd addig, amit a teteje megpirul (kb. 20-30 perc).
4. Tálald lencse loaffal, tofu rántottával, sült burgonyával, csillogó sárgarépával vagy salátával.