2012.08.23.
17:01

Mennyei paradicsomleves

DSC_0169.JPGOMG!!! Csak ennyi! Instant, na persze nem azért mert porból készült vagy ilyesmi, hanem azért, mert semmi mást nem kell tenned, csak beledobálni minden összetevőt egy turmixgépbe és megnyomni egy gombot. Plusz ez a leves kizárólag feldolgozatlan alapanyagokat tartalmaz, 3 perc alatt kész van, eheted hidegen vagy melegen is, nagyon egészséges és hihetetlen, hogy pár összetevőből valami ennyire finomat lehet kihozni.

Semmi másra nincs szükség, csak friss paradicsomra, pritaminpaprikára, bazsalikomra, fokhagymára, citromra, valami diófélére (dió, kesudió, fenyőmag) és egy jó turmixgépre.

DSC_0133_1.JPG

 

Mennyei paradicsomleves

Kb. 2-3 adag

¾ kg friss paradicsom

1 piros pritaminpaprika

Egy marék friss bazsalikom (egy nagyon nagy marék)

2 gerezd fokhagyma

1 citrom leve

Egy marék dióféle – opcionális, el is hagyható (kesudió, dió, fenyőmag)

Só, bors (ízlés szerint)

 

Lépések:

1. Ha nincsen legalább 750 Wattos turmixgéped, akkor áztasd be a választott diófélét egy éjszakára. Én általában kesudiót szoktam használni és a 750 Wattos turmixgépemmel áztatás nélkül is megy, de jobb eredményt kapunk, ha előtte a diófélét megpuhítottuk. Ez adja meg a leves krémességét, de ezt az összetevőt el is hagyhatod, enélkül is isteni finom levest kapsz.

2. Tedd bele a turmixgépbe a feldarabolt paradicsomokat (héjastól, magostól), a paprikát, a fokhagymát, a citrom levét, és a friss bazsalikomot (szára is mehet bele, nem csak a levele). Nem kell bele semmi víz, a paradicsom elég lédús önmagában is. Turmixold az egészet krémesre.

3. Ezután add hozzá a beáztatott diófélét (ha használsz) és turmixold össze megint teljesen homoggénné magas fokozaton.

4. Ezután ízesítsd sóval, borssal és fogyaszd akár hidegen, akár melegen!

 

A mai vitaminturmix kipipálva! :)

Szólj hozzá!

Címkék: leves receptek

A bejegyzés trackback címe:

https://eddmagad.blog.hu/api/trackback/id/tr854728149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása