2012.11.23.
13:26

Tippek a mai napra: tarts egy könnyű ''detox'' napot!

Tegnap éjfélkor, a Hálaadás vacsi kellős közepén már eldöntöttem, hogy a hétvégét kicsit light-osra veszem. Annyi finomság között tegnap este a ’’dugig ettem magam’’ effekt elkerülhetetlen volt. Na és persze a hason alvás is ki volt lőve.

detox-with-me.pngEzért arra gondoltam, hogy megosztom veletek az én könnyű kis ’’detox’’ programomat. Ez nem egy léböjt, ahol csak is vizet, gyógyteákat, gyümölcs- és zöldségleveket fogyaszthatsz. Tudnak persze 1-2 nap erejéig ezek is értelmesek és hatásosak lenni adott helyzetben, de ugyanakkor veszélyesek is. Sok tápanyag hiányzik belőlük, ezért 1-2 napnál tovább én nem kísérleteznék ilyesmikkel. Plusz az éhenhalástól majd megzavarodik közben az ember.

Ennek a programomnak itt az a lényege, hogy az emésztőrendszernek adjunk egy kis szusszanásnyi időt. Ezért vitamin-és tápanyagdús turmixokat fogunk inni 1, maximum 2 nap erejéig. Ezek a turmixok viszont tele lesznek fehérjével, rosttal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, és némi hasznos zsírral is, szóval nem fogunk hiányt szenvedni semmiben, akár egy napra sem, illetve éhezni sem fogunk. Csupán csak kicsit ’’megkönnyebbülni’’. Az ilyen egy-egy napok beiktatása néha célszerű lehet, mikor az ember túl van egy ünneplésen, vagy csak elnehezültnek érzi magát. Vágjunk bele:

 

Reggeli ital:

1 pohár fagyasztott málna vagy erdei gyümölcs

1 banán

1 evőkanál őrölt lenmag

1 pohár zöld leveles saláta (madársaláta vagy bébi spenót)

1 evőkanál mandula- vagy mogyoróvaj VAGY ¼ pohár kesudió (forró vízben 1 órára vagy éjszakára beáztatott)

½ citrom leve

½ teáskanál fahéj

Növényi tej

 

Déli ital:

½ uborka

1 pohár zöld leveles saláta (madársaláta, kelkáposzta, fehér káposzta vagy bébi spenót)

½ citrom leve

½ avokádó

1 evőkanál őrölt lenmag

1 pohár ananász

½ pohár almaszósz (Alnatura, DM-ben kapható)

Növényi tej

 

Esti ital:

½ pohár ananász

1 pohár fagyasztott áfonya vagy szilva

1 pohár zöld leveles saláta (madársaláta vagy bébi spenót)

½ avokádó

1 banán

Csipet cayenne bors

1 evőkanál őrölt lenmag

Növényi tej

 

Minden italhoz a szükséges hozzávalókat jó alaposan turmixold össze tetszőleges mennyiségű növényi tejjel. Jó tanács: ne legyen túl híg az italod, hagyd krémesre. Tízórai illetve uzsonna gyanánt megismételheted bármelyik kedvenc italodat. 5 rostos, tápanyagdús turmix egy napra biztosítani fogja azt, hogy élvezhető legyen a ’’’detox’’ program, és ne legyél éhes. Csináld 1, maximum 2 napig! Igyál mellé rengeteg vizet, illetve gyógyteákat. Felfrissülsz, fellendíted vele emésztésedet, és megkönnyíted szervezetedet. Jót fog tenni, meglátod!  

Szólj hozzá!

Címkék: titkok tippek a mai napra

A bejegyzés trackback címe:

https://eddmagad.blog.hu/api/trackback/id/tr534921564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása