2012.10.29.
08:12

Sütőtökös őszi parfait

DSC_0311.JPGMegint megköszönöm az ősznek, hogy a sütőtököt adta nekünk! Fantázia kérdése, és annyi mindent ki lehet belőle hozni, hogy magunk is meglepődünk. Ráadásul bármihez alkalmas; sós és édes ételekhez ugyanúgy tökéletes, mint reggeliként, főételként, desszertként vagy délutáni snack-ként. Karácsonykor sem fog kimaradni a bevásárló listából, az biztos.

Ezt a receptet egyik este álmodtam meg magamnak másnapi reggeli gyanánt. Pont volt egy felhasználandó szójajoghurtom, amit itt alkalmaztam. Ám tudom, hogy sokak nem szeretik a szójajoghurtot illetve nem is kapható a környékükön, ezért gondolkoztam azon is, hogy nekik mit ajánlhatnék ennek helyettesítésére. Nos, egyszerűen használjatok csak villával összetört banánpürét vagy keshu ‘’ tejszínt ’’. Banán mindenhol kapható szerencsére és sózatlan, pörköletlen kesu dió is szinte biztos, hogy van a helyi Rossmann-ban illetve DM-ben. Próbáljátok ki azt a verziót, amihez legnagyobb kedvetek van!

 

Sütőtökös őszi parfait

Sütőtökpüré (előre megsült, villával, botmixerrel összetört sütőtök)

Szójajoghurt / kesu ’’tejszín’’ / banánpüré (villával összetört banán)

Juharszirup /Méz

Fahéj, szerecsendió, kardamom, gyömbér

Zabpehely (opcionális)

 

Lépések:

Rétegezd egymásra a sütőtökpürét és a szójajoghurtot (vagy banánpürét ill. kesu ’’tejszínt’’), és minden réteget locsolj le pici juharsziruppal (vagy mézzel), szórj meg a fűszerekkel és pici zabpehellyel (ha szereted nyersen).

A kesudiós, de még a banánpürés változatot is bátran merném karácsonykor is desszertként felszolgálni. A szójajoghurtos verziót pedig reggeliként, délutáni nasiként vagy hétköznapi, könnyű, vacsora utáni édességként ajánlom!

Szólj hozzá!

Címkék: reggeli receptek édesség desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://eddmagad.blog.hu/api/trackback/id/tr544876137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása