2012.10.30.
19:16

Párizsi muffin

DSC_0037.jpgEzek a muffinok olyan franciásan elegánsak, semmi túlzás nincsen bennük. Pont ezért szeretem őket, főleg reggelire. Magában kicsit üresek lehetnek, de így tökéletesen alkalmasak arra, hogy friss gyümölcsökkel és egy finom turmixszal kellemesen elindítsak a napunkat. Én leggyakrabban mandulavajjal és banánnal szoktam fogyasztani. Ha valami érdekesebbre vágysz, akkor ez a muffin alapul szolgálhat akár csoki darabkás, akár erdei gyümölcsös verziókhoz. Csak turbózd fel valamelyik kedvenc fagyasztott vagy aszalt gyümölcsöddel illetve csokoládéval, és máris szuper elegáns muffinokat kaptál.

 

Párizsi muffin

12 muffin

1 ¾ pohár teljes liszt (tönköly / rozs)

¼ pohár zabliszt (zabpelyhet darálj össze kávédarálóban vagy turmixgépben lisztszerűvé)

1 evőkanál sütőpor

½ evőkanál fahéj

Pici szerecsendió

1 evőkanál vanília kivonat (opcionális)

2 banán (villával összetört banánpüré formájában)

½ pohár juharszirup / méz / agávé nektár VAGY ½ -¾  pohár xilit (ebben az esetben használj 2,5 banánt)

1 pohár növényi tej

Zabpehely (a tetejére)

 

Lépések:

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

2. Egy keverőtálban keverd össze a tönkölylisztet (én ezt használtam), a zablisztet, a sütőport és a fűszereket. (Ha használsz gyümölcsöket vagy csokoládét, akkor azt itt add a recepthez. A fagyasztott gyümölcsöket mindig fagyasztott állapotban!)

3. Add hozzá az édesítőt, a banánpürét, a vanília kivonatot és a növényi tejet.

4. Egy fakanállal keverd egyenletesre az egészet, de ne keverd túl.

5. Töltsd a tésztát szilikonos vagy muffin papírokkal kibélelt sütőformába. Hintsd meg a tetejét pici zabpehellyel, és süsd addig, amíg egy fogpiszkáló tisztán ki nem jön a belsejéből.

Szólj hozzá!

Címkék: reggeli receptek édesség

A bejegyzés trackback címe:

https://eddmagad.blog.hu/api/trackback/id/tr664879848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása