2012.10.24.
10:27

Banán puding

DSC_0281.JPGImádom ezt a könnyű kis édességet.  Kanalazós, krémes desszertek közül nálam ez a kedvenc! Talán, mert banánból készül, és én élek-halok a banánért.

Ezt a receptet, ha lehet, frissen készítsd el, tálalás előtt közvetlenül, mert egyébként a banán miatt bebarnulna. Viszont cserébe ez a puding csakis teljes, egész hozzávalókat tartalmaz és főzni sem kell. Csak dobálj bele mindent egy turmixgépbe, és a többit a természet megoldja!

 

Banán puding

2 adag

4 banán (Pont megérett banánok a legjobbak. Ne legyen se túl nyers, se túl érett!)

6 evőkanál kisszemű zabpehely + 8-9 evőkanál víz (mikróban 1-2 perc alatt melegítsd össze, hogy minden zabszem megpuhuljon.)

Csipet őrölt szerecsendió

Vanília (opcionális)

Kb. 8 evőkanál növényi tej

Fahéj

 

Lépések:

1. A zabpelyhet a vízzel keverd össze egy kis tálkában. Melegítsd meg mikróban 1-2 perc alatt. Akkor jó, ha teljesen puha, omlós a zabpehely. (A megpuhult zabot használhatod melegen és hidegen is a receptben, kedvedtől függően. Én mindenhogy szeretem!)

2. A növényi tejet, a banánokat, a megpuhult zabpelyhet, a vanília kivonatot és a csipet szerecsendiót tedd bele egy turmixgépe és kis fokozaton kezd el összeturmixolni, majd kapcsolj fel maximumra. Ha szükséges, adj hozzá még pici növényi tejet! A lényeg, hogy teljesen homogén, krémes, de ne túl híg állagú pudingot kapjál.

3. Ezután tálald kis poharakban banánkarikákkal vagy más gyümölcsökkel a tetején, fahéjjal megszórva!

Szólj hozzá!

Címkék: receptek édesség desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://eddmagad.blog.hu/api/trackback/id/tr14866052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása